Kaaos Company: Principia

Principia on ruumiillisen olemisen ja kohtaamisen perusteita tutkiva esitys, jossa viisi esiintyjää elävät suhteessa tilaan, aikaan, painovoimaan ja toisiinsa roikkuen, riippuen, kiertyen, kaatuen, vapautuen, outoutuen, kietoutuen, transformoituen muodosta toiseen.

Principia on inklusiivisen tanssiryhmän Kaaos Companyn tanssijoiden, koreografi Kati Raatikaisen, nykysirkustaiteilija Jenny Mansikkasalon, äänisuunnittelija Roy Boswellin, skenografi Aino Kosken, pukusuunnittelija Piia Rinteen ja valosuunnittelija Milla Martikaisen ensimmäinen yhteistyö. Teos on ruumiillisen olemisen ja kohtaamisen perusteita tutkiva esitys. Esiintyjät Sally Davison, Georgie Goater, Kadar Khristan, Jenny Mansikkasalo ja Noora Västinen elävät siinä suhteessa tilaan, aikaan, painovoimaan ja toisiinsa roikkuen, riippuen, kiertyen, vapautuen, kaatuen, outoutuen, kietoutuen, transformoituen muodosta toiseen.

Esityksessä liikutaan maan ja ilman välillä ilma-akrobatiaa hyödyntäen nykykoreografian ja -tanssin kontekstissa. Kehollisen työskentelyn lähtökohtana on ollut ihmisen rikas ruumiillisuuden kokemus sekä aistimusten ja liikkeen välinen suhde maailman kanssa.

Katsoja-kokijalle teos avaa mahdollisuuden matkata omien ruumiillisten aistimusten äärelle turvallisesti itse valitulta etäisyydeltä. Yleisö saapuu esitykseen kahdessa eri ryhmässä ennakkoon ilmoitettavien saapumisaikojen mukaan.

Kaaos Company on vuonna 2010 perustettu Helsingissä toimiva inklusiivisen tanssin ryhmä, joka työllään haastaa normatiivisuuteen ja vammaisuuteen liittyviä kysymyksiä kehollisen taiteen kautta. Ryhmän toiminta uudelleensuuntaa ja rakentaa kehon ’sellaisuutta’ sekä nostaa esiin kysymyksiä tasa-arvosta ja syrjinnästä. Koreografi Kati Raatikaisen työtä ohjaavat pitkälti samat lähtökohdat. Hän pyrkii työssään kokeilemaan millä tavalla järjestää ekososiaalinen toimintakenttä aiempaa oikeudenmukaisemmin ja tasavertaisemmin.

Koreografinen kehys ja ohjaus: Kati Raatikainen
Ilma-akrobatian fasilitointi: Jenny Mansikkasalo
Somaattinen fasilitointi: Sally Davison
Esiintyjät: Sally Davison, Georgie Goater, Kadar Khristan, Jenny Mansikkasalo, Noora Västinen
Äänisuunnittelu: Roy Boswell
Valosuunnittelu: Milla Martikainen
Pukusuunnittelu: Piia Rinne
Skenografi: Aino Koski
Tuottaja: Inari Pesonen
Tuotantoapu: Emmi Vainio
Tuotanto: Kaaos Company, DanceAbility Finland ry
Tukijat: Koneen Säätiö, Taiteen edistämiskeskus
Residenssit: Cirko – Uuden sirkuksen keskus

Principia

Facebook-tapahtuma

Instagram

Esitykset

Osta lippu
Map

Cirko - Uuden sirkuksen keskus

Kaasutehtaankatu 1, 00540 , Helsinki

13.4.2022

19:00

Ensi-ilta

13.4.2022

19:40

Ensi-ilta

14.4.2022

19:00

14.4.2022

19:40

16.4.2022

19:00

16.4.2022

19:40

17.4.2022

19:00

17.4.2022

19:40