Kaisa Koulu ja Anna Torkkel: Folivora

Koko perheelle

Kaisa Koulun ja Anna Torkkelin lapsiyleisölle suunnattu, laiskiaisesta inspiroitunut tanssiteos Folivora palaa nykytaidetila Kutomon ohjelmistoon uusintaesityksillä 5.-9.12.2018.

Kello tikittää ja hiekka valuu tiimalasissa. Aurinko liikkuu taivaalla, päivä vaihtuu yöksi. Jos mikään ei muuttuisi, miten ajan kulumisen tai rytmin voisi havaita? Laiskiainen (lat. folivora) viettää suurimman osan ajastaan roikkumalla ylösalaisin trooppisten sademetsien puissa. Otus on tuntemistamme nisäkkäistä hitain ja sitä katsoessamme hämmästelemme, kuinka jokin voi viettää koko elämänsä noin uneliaan oloisena. Kiire on meille tuttua ja nopeus, mutta mitä aika tai vauhti itse asiassa ovat? Eikö jokaisella olekin oma temponsa ja oma aikansa?

Kaisa Koulun ja Anna Torkkelin lapsiyleisölle suunnattu Folivora-tanssiteos palaa nykytaidetila Kutomon ohjelmistoon joulukuussa! Laiskiaisen kiehtovasta poikkeavuudesta inspiroituneessa teoksessa erilaiset kestot, vauhdit ja rytmit toimivat liikkeellisen leikin sisältönä ja lähtökohtana. Koreografia työstettiin ja löydettiin yhdessä 9-vuotiaan Aarnen kanssa, joka on myös teoksen toinen esiintyjä. Teoksen visuaalinen suunnittelu on Piia Rinteen ja äänisuunnittelu Marja Ahdin.

Keväällä 2017 samoista tekijöistä koostunut työryhmä toteutti teoksen Vuokko, jossa esiintyjänä ja kanssatekijänä oli 11-vuotias Elli. Taiteilijat kokivat lapsen läsnäolon tasa-arvoisena työryhmän jäsenenä merkittävänä, antoisana ja kiinnostavana, ja halusivat jatkaa vastaavien prosessien mahdollistamista. Työryhmä katsoo, että lapsi esiintyjänä lapsille suunnatussa teoksessa avaa esitykselle myös erityisen samaistumispinnan ja herkkyystason.

Puolituntinen esitys sopii eri ikäisille lapsille taaperoista alakoululaisiin. Lisätietoa teokseen liityvistä nykytaidetila Kutomolla 1. joulukuuta järjestettävistä Folivora-työpajoista täällä!

Koreografia: Kaisa Koulu ja Anna Torkkel yhdessä Aarne Syrjäsen kanssa
Tanssi: Kaisa Koulu ja Aarne Syrjänen
Visuaalinen suunnittelu: Piia Rinne
Äänisuunnittelu: Marja Ahti
Tuotanto: Ehkä-tuotanto, Kaisa Koulu ja Anna Torkkel
Ensi-ilta: 17.5.2018 Kutomo, Turku
Tukijat: Läntinen tanssin aluekeskus ja Taiteen edistämiskeskus

Esitykset: ke 5.12. klo 19 | pe 7.12. klo 18 | su 9.12. klo 15

Liput: 12/7€, perhelippu (4 hlöä) 30€
Osta lippuja

Ehkä-tuotanto

Kuva: Hertta Kiiski

Esitykset

Osta lippu
Map

Nykytaidetila Kutomo

Kalastajankatu 1 B, Turku

5.12.2018

19:00

7.12.2018

18:00

9.12.2018

15:00