Kaisa Koulu ja Anna Torkkel: Folivora

Nykytanssi|Koko perheelle

Laiskiaisen kiehtovasta poikkeavuudesta inspiroitunut Kaisa Koulun ja Anna Torkkelin uusi lapsiyleisölle suunnattu tanssiteos Folivora leikittelee erilaisilla kestoilla, vauhdeilla ja rytmeillä. Ensi-ilta nykytaidetila Kutomolla Turussa 17.5.2018.

Kello tikittää ja hiekka valuu tiimalasissa. Aurinko liikkuu taivaalla, päivä vaihtuu yöksi. Jos mikään ei muuttuisi, miten ajan kulumisen tai rytmin voisi havaita? Laiskiainen (lat. folivora) viettää suurimman osan ajastaan roikkumalla ylösalaisin trooppisten sademetsien puissa. Otus on tuntemistamme nisäkkäistä hitain ja sitä katsoessamme hämmästelemme, kuinka jokin voi viettää koko elämänsä noin uneliaan oloisena. Kiire on meille tuttua ja nopeus, mutta mitä aika tai vauhti itse asiassa ovat? Eikö jokaisella olekin oma temponsa ja oma aikansa?

Folivora on Kaisa Koulun ja Anna Torkkelin sekä työryhmän uusi lapsiyleisölle suunnattu tanssiteos, jossa erilaiset kestot, vauhdit ja rytmit toimivat liikkeellisen leikin sisältönä ja lähtökohtana. Laiskiaisen kiehtovasta poikkeavuudesta inspiroitunut teos saa ensi-iltansa Kutomolla toukokuussa. Koulu ja Torkkel ohjaavat yhdessä koreografian, joka työstetään ja löydetään yhdessä 9-vuotiaan Aarnen kanssa. Teoksen visuaalisesta suunnittelusta vastaa Piia Rinne ja äänisuunnittelusta Marja Ahti. Lopullisen esityksen tanssivat aikuinen ja lapsi, Kaisa ja Aarne.

Keväällä 2017 samoista tekijöistä koostunut työryhmä toteutti teoksen Vuokko, jossa esiintyjänä ja kanssatekijänä oli 11-vuotias Elli. Taiteilijat kokivat lapsen läsnäolon tasa-arvoisena työryhmän jäsenenä merkittävänä, antoisana ja kiinnostavana, ja halusivat jatkaa vastaavien prosessien mahdollistamista. Työryhmä katsoo, että lapsi esiintyjänä lapsille suunnatussa teoksessa avaa esitykselle myös erityisen samaistumispinnan ja herkkyystason.

Puolituntinen esitys sopii eri ikäisille lapsille taaperoista alakoululaisiin. Teokseen liityvistä Folivora-työpajoista lisätietoa täällä!

Koreografia: Kaisa Koulu ja Anna Torkkel yhdessä Aarne Syrjäsen kanssa
Tanssi: Kaisa Koulu ja Aarne Syrjänen
Visuaalinen suunnittelu: Piia Rinne
Äänisuunnittelu: Marja Ahti
Tuotanto: Ehkä-tuotanto, Kaisa Koulu ja Anna Torkkel
Tukijat: Läntinen tanssin aluekeskus ja Taiteen edistämiskeskus

Esitykset: to 17.5.2018 klo 19 (ensi-ilta) | su 20.5. klo 17 | ke 23.5. klo 19 | pe 25.5. klo 19

Liput: 12/7€, perhelippu (4 hlöä) 30€
Osta lippuja: holvi.com/shop/ehkatuotanto

Lisäksi aamunäytöksiä ryhmille viikolla 21 sopimuksen mukaan.
Ryhmälippuvaraukset ja tiedustelut: ehkatuotanto@gmail.com

Ehkä-tuotanto

Anna Torkkel

Piia Rinne

Marja Ahti

Hertta Kiiski

Esitykset

Osta lippu
Map

Nykytaidetila Kutomo

Kalastajankatu 1 B, Turku

17.5.2018

19:00

Ensi-ilta

20.5.2018

17:00

23.5.2018

19:00

25.5.2018

19:00