Karolina Ginman & työryhmä: A Human Ensemble

Nykytanssi

A Human Ensemble on yhdeksän yhtäaikaista sooloa ja esiintyjäryhmän kollektiivisesta esi-tajunnasta kumpuava tapahtumakudelma.

Yhdeksän eri ammattitaustaista esiintyjää iältään 25–79 v. antautuvat runolliselle ruumiintajunnanvirralle ja sallivat sisäiset maisemansa resonoida, virrata, törmäillä ulkoisiin maisemiin. Operoiden sitoutuneen leikkisästi löyhän koreografisen rakenteen läpi, lämpimän okran sävyn syleilemässä jylhässä tilassa, he tanssivat esiin ennustamattoman ja aina uniikin ekosysteemin, jota ei kukaan yksin voi kontrolloida. He tanssivat koko itsensä kanssa, yhdessä.

Teoksen kuriton musiikillinen kenttä on nostalginen sukellus niin klassisiin kuoroteoksiin kuin 60-luvun pop-rockiin. A Human Ensemble avautuu katsojalle alati koreografioituvana vuorovaikutuksien villinä verkostona, sallien erisuuntaisten intensiteettien ja avauksien, mikro- ja makromaisemien kitkaisia ja lohdullisia rinnakkaiseloja.

Teos pohjautuu koreografi Karolina Ginmanin harjoittamaan psykofyysiseen praktiikkaan, “vapaan assosiaation uudelleenmuotoilu runolliselle ruumiille”, kutsuen ääretöntä spektriä (psyko)dynamiikkoja, intensiteettejä, volyymeja, tempoja, affekteja niin tanssijan kuin katsojan läpielettäväksi. Teosprosessin aikana työryhmän ja demoyleisön reflektiokumppaneina ovat kulkeneet psykoanalyytikko, psykologi Anne Kotkavirta sekä psykoanalyytikko, filosofi Jussi Kotkavirta.

Koreografi, tilan ja äänen konsepti, puvut: Karolina Ginman
Esiintyjät: Ingrid André, Leila Kourkia, Saija Lehtola, Marlon Moilanen, Jan Nyberg, Gesa Piper, Pihla Sudenyö, Inari Virmakoski, Minja Yletyinen
Tila- ja valosuunnittelu: Jenni Pystynen
Äänisuunnittelu: Aki Päivärinne
Dramaturginen apu: Anne Nimell
Tuottajat: Inari Pesonen ja Karolina Ginman
Puvustuskonsultaatio: Siru Kosonen
Teoskuvat: Laura Rämö
Teaser: Mariangela Pluchino
Tuotanto: Karolina Ginman

Residenssit: Zodiak – Uuden tanssin keskus, Kulttuurikeskus Sähinä
Tukijat: Taiteen edistämiskeskus; Suomen Kulttuurirahaston Uudenmaan rahasto; Svenska Kulturfonden; Eugène, Elisabeth & Birgit Nygréns Stiftelse; Helsingin kulttuurikeskus

Yhteisjärjestäjät: Barker-teatteri ja
A Human Ensemble https://www.facebook.com/ahumanensemble
Yhteistyökumppani: Läntinen tanssin aluekeskus

Liput: 22 / 10 €
Lippuvaraukset: liput@barkerteatteri.fi

Barker-teatteri, Turun vapaan taiteen näyttämö

Karolina Ginman

Facebook/ A Human Ensemble

Laura Rämö

Esitykset

Map

Barker-teatteri, Turun vapaan taiteen näyttämö

Raunistulantie 25H, Turku

27.11.2021

19:00

28.11.2021

15:00