Karolina Ginman & työryhmä: A Human Ensemble

A Human Ensemble on yhdeksän yhtäaikaista sooloa ja esiintyjäryhmän kollektiivisesta esi-tajunnasta kumpuava tapahtumakudelma.

Yhdeksän ihmistä erilaisista ammattitaustoista (tanssi, performanssi, kuvataide, lääketiede ym.), iältään 25–79 v. antautuvat tarkasti artikuloidulle ruumiintajunnanvirralle yhtaikaisen sitoutumisen ja irtipäästämisen tilassa. Jylhässä Maneesi-salissa, lämpimän okran sävyn syleilyssä, esiintyjät muotoilevat näyttämöllisen ehdotuksensa syvyyksiä, keveyksiä, hurjuuksia, herkkyyksiä, vakavuuksia ja hulvattomuuksia järjen tuolla puolen. Välillä raottaen, paljastaen ja välillä peittäen, piilottaen he tanssivat ruumispsyykeen kerrostumista käsin, koko itsen kanssa, yhdessä.

Teoksen kuriton musiikillinen kenttä on nostalginen sukellus niin klassisiin kuoroteoksiin, kuin garageen ja 60-luvun pop-rockiin. A Human Ensemble avautuu katsojalle alati koreografioituvana vuorovaikutuksien villinä verkostona, sallien erisuuntaisten intensiteettien ja avauksien, mikro- ja makromaisemien kitkaisia ja lohdullisia rinnakkaiseloja.

Teos pohjautuu koreografi Karolina Ginmanin tutkimaan psykofyysiseen praktiikkaan, ehdotus vapaan assosiaation uudelleenmuotoilusta runolliselle ruumiille, kutsuen ääretöntä spektriä (psyko)dynamiikkoja, intensiteettejä, volyymeja, tempoja, affekteja niin tanssijan kuin katsojan läpielettäväksi.

Facebook-tapahtuma

Verkkosivut

Salla Keskinen

Esitykset

Osta lippu
Map

Cirko - Uuden sirkuksen keskus

Kaasutehtaankatu 1, Suvilahti, Helsinki

28.8.2020

19:00

Ensi-ilta

29.8.2020

19:00

30.8.2020

15:00