Kati Raatikainen: Cheap & Anna Kupari, Outi Markkula: Tanssiesitys klo 14

Yhteisillassa nähdään Kati Raatikaisen teos sekä Anna Kuparisen ja Outi Markkulan teos tanssiesitys klo 14

Kati Raatikainen: Cheap

Kuka ja mikä on halpa globaalissa taloudessa ja polittisessa päätöksenteossa?
Millaista ruumiillisuutta halpana oleminen ehdottaa?

Mitä halpatuotanto tarkoittaa esityksen kontekstissa ja esitystaiteilijan kokemuksessa? Millaista estetiikkaa halpa esityksen tekeminen synnyttää?

Mitä halpa esitys tarkoittaa ekologisesti ajateltuna? Voiko halpa olla pidättäytymistä uusista hankinnoista vai onko pakko ostaa uutta halvalla? Onko ”halpuus” niukkuutta ja välttämätöntä mahdollisimman monenlaisen elämän säilymisen kannalta maapallolla?

Koreografi Kati Raatikainen haarukoi halvoissa maastoissa ja yrittää ottaa selvää millaista esitystä, yhteiskunnallista kehollista osallisuutta sekä elämästä selviämisen mallia käsite halpa ehdottaa.

Raatikainen rakentaa sooloesityksensä vuoden työskentelyn aikana kohtaamistaan halvoista ilmiöistä ja kadulla kohtaamansa romaanikerjäläisen kanssa käydyistä keskusteluista.


Anna Kupari, Outi Markkula: Tanssiesitys klo 14

…ehkä asenne oli huono sana, mut on siinä asenteestaki kysymys, koska meillä oli myös ennakkoasenteita ikäihmisii ja nuorii kohtaan, et miten niille puhutaan
nii
koska kyl me puhutaan tosi eri tavalla niissä haastatteluissa
nii
riippuen siitä onks ne palvelutalossa vai jossain koulussa, myös eri tavalla
mm
ku mitä me nyt puhutaan keskenään

Puhuessamme esityksestä puhumme välttämättä sen historiasta. Anna Kuparin ja Outi Markkulan Tanssiesitys klo 14 on dokumentaatiota vuonna 2015 alkaneesta yhteistyöstä ja sen eri vaiheista.

Työskentelyssään Kupari ja Markkula ovat hakeneet vastauksia kysymyksiin: miten, missä ja millaisin ehdoin haluamme tehdä tanssitaiteilijan työtä, jos saisimme itse valita. Projekti on ottanut erilaisia keskustelevia ja esityksellisiä muotoja sekä kouluissa ja palvelutaloissa että taidefestivaaleilla.

Jokainen kohtaaminen, esitystapahtuma ja niiden väleissä tapahtunut työskentely on jättänyt projektiin jäljen itsestään: pinon litteroituja haastatteluja, videoita, ajatuksia herättäviä kysymyksiä, ääninauhoja, muistoja, laulun, tunteita, hakemuksia, power point-esityksen…

Cheap Zodiakin sivuilla

Tanssiesitys klo 14 Zodiakin sivuilla

Cheap: Salla Keskinen, Tanssiesitys klo14: Sanna Kaesmae

Esitykset

Osta lippu
Map

Zodiak Stage

Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1, V-ovi, Helsinki

14.3.2018

19:00

Ensi-ilta

15.3.2018

19:00

16.3.2018

19:00

18.3.2018

15:00

19.3.2018

19:00

20.3.2018

19:00