Katja Lundén Company: Flamencosauna

Suomen johtaviin flamencokoreografeihin kuuluvan Katja Lundénin menestysteos tuo yhteen kahden eri kulttuurin peruskivet: flamencon ja suomalaisen saunan. Ohjaus Kari Heiskanen, koreografia Katja Lundén.

”Flamencosauna on tunnin mittainen maagisen hyvä teatteriesitys, jonka ei soisi koskaan päättyvän. Kuuden naisen läkähdyttävän intensiivinen esitys sykkii taitoa, iloa, yllätyksiä ja huumoria. […] Yleisö hurrasi esitykselle seisaallaan, eikä suotta. Sauna on täystyrmäys.” Matti Kuusela, Aamulehti

Katja Lundén Companyn uutuusteos Flamencosauna sai ensi-illassaan 29.6.2017 Tampereen flamencoviikoilla yleisöltä raikuvan vastaanoton. Seuraavan kerran teos nähdään Savoy-teatterissa Helsingissä 27.10.2017.

Saunan lauteilla kuusi hikistä flamencotanssijaa vihtoo koputuksia Kimmo Pohjosen musiikin tahtiin. Päälöylynheittäjinä luovan hulluuden ytimessä toimivat ohjaaja Kari Heiskanen ja demoninen flamencohenki Katja Lundén. Teoksen puvustuksesta vastaa pukusuunnittelija Erika Turunen, joka on tullut Suomessa ja maailmalla tunnetuksi erityisesti nykytanssiteoksiin suunnittelemistaan puvuista.

Teos tuo yhteen kahden eri kulttuurin peruskivet: tunteikkaan flamencon ja suomalaisen saunan. Flamencosauna on rohkea hyppäys flamencoon usein liitetyn visuaalisen ja kulttuurisen kuorrutuksen taakse – tilaan, jossa ihmiset kohtaavat aidoimmillaan ja puhtaimmillaan. Flamencosauna on kuva tämän päivän suomalaisesta saunasta, joka on ikiaikainen, perisuomalainen elämän ja syntymän voimauttava kokemus sekä elävän äänekäs, moderni ja monikulttuurinen kohtauspaikka.

Katja Lundén Company edustaa pohjoismaisen flamencon kärkeä ja se on tullut tutuksi rajoja rikkovista teoksistaan, kuten Edvard Munch – Elämän tanssi, La Máscara, Norsun Elämää, Machina Flamenco ja AfterMachine.

Katja Lundén Company

Saara Autere

Esitykset

Osta lippu
Map

Savoy-teatteri

Kasarmikatu 46-48, 00130 Helsinki, Helsinki

27.10.2017

19.00