Katja Lundén ja Janne Marja-aho: Encuentro – Kohtaaminen

Esitys

Kahden taiteilijan duetto yhteisestä ja jaetusta maailmasta, nykytanssista, flamencosta ja tangosta. Lavalla toisensa kohtaavat palkittu tanssija-koreografi Katja Lundén ja monialaisuudellaan häikäisevä tanssija-laulaja Janne Marja-aho sekä muusikkovirtuoosit Sara Puljula ja Mikko Helenius.

Vuoden taiteilija 2022 -palkittu Katja Lundén on yli 20-vuotisella urallaan tullut tunnetuksi rajojarikkovista monitaideteoksistaan kuten Ihoni on pehmeä, Muiston jälki, Universo, Flamencosauna, Edvard Munch – Elämän tanssi ja Norsun Elämää – La Vida de Una Elefante. Katja Lundén Companyn tyyli on uniikki sekoitus mm. flamencoa, nykytanssia sekä uudenlaista musiikkiteatteria.

Tanssitaiteilija-laulaja Janne Marja-aho on tehnyt monialaista työtä yli 20 vuoden ajan Suomen ja Euroopan huipputekijöiden kanssa niin tanssin, teatterin kuin musiikin parissa.Teokset ovat vaihdelleet nykytanssiteoksista suurin musikaaleihin ja teatteriteoksiin, soolokonserteista poikkitaiteellisiin, kokeellisiin esityksiin. Hänet muistetaan myös Tangomarkkinoiden finaalista v. 2022.

Sibelius Akatemian kasvatti, kanttori, tango- ja bandoneontaituri Mikko Helenius on säveltänyt ja sovittanut runsaasti kirkkomusiikkia sekä musiikkia mm. useisiin dokumenttielokuviin. Helenius on niittänyt mainetta myös kotimaamme rajojen ulkopuolella: sävellysopintoja Pariisissa Gustavo Beytelmannin johdolla, bandoneonistina elokuva- ja nykymusiikkiprojekteissa Ranskassa sekä levytyksiä ja kiertueita sveitsiläisen Estufa Caliente -yhtyeen kanssa.

Sara Puljula on freelancermuusikko, jonka erikoisosaamisena on kansanmusiikki. Hänen ensimmäinen teatteripestinsä oli Nummisuutarit Rovaniemen kaupunginteatterissa ja nyt hän on yksi Suomen käytetyimpiä teatterimuusikoita. Lisäksi hän soittaa myös niin nimekkäiden artistien kuin eri orkesterien ja romanimuusikoidenkin kanssa.

Lavalla: Janne Marja-aho, Katja Lundén, Sara Puljula, Mikko Helenius
Koreografia: Janne Marja-aho ja Katja Lundén
Käsikirjoituksen konsultaatio: Aina Bergroth
Valosuunnittelu: Max Wikström

Katja Lundén Companyn kotisivut

Tanja Ahola

Esitykset

Osta lippu
Map

Musiikkitalo Black Box

Mannerheimintie 13a 00100 Helsinki, Helsinki

18.2.2023

19:00

Ensi-ilta

20.2.2023

19:00

21.2.2023

19:00

22.2.2023

19:00

25.2.2023

19:00