Kekäläinen & Company: If I Would Lose My Voice

Koreografi Sanna Kekäläisen uusi teos kommentoi ihmisen peruuttamatonta vaikutusta biosfääriin.

Kekäläinen & Companyn uusi kantaesitys If I Would Lose My Voice on unohtumaton näyttämöteos, joka havainnoi ihmisen vaikutusta maapallon muutokseen. Teos tarjoaa ajatuksia herättävän näkemyksen nykymaailman tilaan ja siihen, kuinka ihmisen toiminta on muuttamassa luontoa enemmän kuin koskaan aiemmin.

Viime vuosina yleistyneen käsityksen mukaan maapallolla on siirrytty kokonaan uuteen geologiseen aikakauteen, antroposeeniin, jossa ihminen vaikuttaa Maan geologiaan, ekosysteemeihin ja ilmastoon ennennäkemättömällä tavalla. Sanna Kekäläinen luo uudessa teoksessaan Kansallisteatterin näyttämölle kuvitteellisen todellisuuden, jossa hahmotetaan ja havainnoidaan tätä uutta aikakautta taiteen keinoin.

Kansallisteatterin näyttämö on paikka, jossa teoksen tapahtumat alkavat kehittyä. Tilanne on uhkaava, tapahtumassa on jotain järkyttävää ja peruuttamatonta. Olemme hyväksikäyttäneet maata ja vähitellen tämän seurauksena allamme on alkanut elää toinen maa, toinen maaperä, toiset vedet, joet ja alueet. Tämä maa on alkanut liikkua, täristä, kuplia, reagoida: maa kapinoi.

If I Would Lose My Voice on teos, joka rakentuu kahdesta itsenäisestä toisiaan kommentoivasta osasta. Ensimmäinen osa on nimeltään Voice ja toinen osa My Friend Ed.

Sanna Kekäläinen on Kekäläinen & Companyn perustaja ja nykytanssin kiistaton edelläkävijä Suomessa. Urallaan hän on luonut yli 70 näyttämöteosta, joita on esitetty niin kotimaassa kuin ulkomailla. If I Would Lose My Voice -teoksen myötä Sanna Kekäläinen siirtyy sukupuolen politiikkaa käsittelevistä autofiktiivisistä teoksista uudenlaisen fiktiivisen todellisuuden äärelle.

Teoksessa puhutaan englantia.

Yleisökeskustelu Suurella näyttämöllä näytännön jälkeen maanantaina 17.8.

Kekäläinen & Company: If I Would Lose My Voice
ENSI-ILTA 16.8. klo 19
Muut esitykset: 17.8. klo 19

Kesto: n. 1 h 30 min (ei sisällä väliaikaa)
Liput: Peruslippu 32-38 € / Opiskelija 18 €

Esiintyjät: Andrius Katinas, Sanna Kekäläinen ja Janne Marja-aho
Käsikirjoitus, teksti, ohjaus ja koreografia: Sanna Kekäläinen
Äänisuunnittelu: Antti Nykyri
Valosuunnittelu: Anniina Veijalainen

Lisätietoa teoksesta

Uupi Tirronen

Esitykset

Map

Kansallisteatteri, Suuri näyttämö

Läntinen Teatterikuja 1, Helsinki

16.8.2020

19:00

Ensi-ilta

17.8.2020

19:00