Kesäyön unelma

Shakespearen taianomaisia rakkauskiemuroita pulppuavassa romanttisessa komediassa seikkailevat niin keijut kuin ihmisetkin, ja rakkaudenkohteet vaihtuvat moneen kertaan.

Näytelmä on ollut teattereiden vakio-ohjelmistoa ja yli 400 vuoden ajan, ja sen tarina tarjoaa loppumattoman aarreaitan myös koreografille.

Suosittelemme balettia yli 7-vuotiaille katsojille. Baletissa nähdään myös Balettioppilaitoksen opiskelijoita.

Kansainvälistä mainetta niittänyt koreografi Jorma Elo on saanut inspiraation niin näytelmän monikerroksisista tapahtumista kuin Felix Mendelssohn Bartholdyn näytelmään säveltämästä musiikista. Lopputuloksena on syntynyt hauska, oivaltava ja taidokkuutta tanssijalta vaativa teos, joka ei jätä katsojaa kylmäksi. Elo on palkittu teoksesta tanssimaailman Oscarina tunnetulla Benois de la danse -palkinnolla, kun Wienin valtionoopperan baletti kantaesitti sen 2010.

Kesäyön unelma tunnetaan myös Felix Mendelssohnin läpikuultavan hienostuneesta musiikista, jossa soivat järki ja tunteet. Mukana on myös Kesäyön unelman kuuluisin osa, häämarssi, joka on kajahtanut vuosikymmenten ajan lukuisissa häissä kautta maailman. Jorma Elon baletissa näytelmämusiikkia täydennetään muilla Mendelssohnin teoksilla, jotka ovat selvästi samasta maailmasta.

Lue lisää

Esitykset

Osta lippu
Map

Suomen Kansallisooppera ja -baletti

Helsinginkatu 58, Helsinki

19.10.2017

19:00

21.10.2017

14:00

21.10.2017

18:00