Kikatuslauantai: Race Horse Company: Chevalier

Koko perheelle

Minimin koko perheen kikatuslauantaissa vierailee Race Horse Companyn Chevalier. Esitys sisältää monipuolisia sirkuslajeja, tanssia, humoristista toimintaa ja lyhytelokuvia lavan takaisesta arjesta.

Ohjauksesta, käsikirjoituksesta ja esiintymisestä vastaa Race Horse Companyn taiteellinen johtaja ja sirkustaiteilija Kalle Lehto, joka on myös yksi ryhmän perustajajäsenistä. Lavalla nähdään monipuolisesti perinteisiä sirkuslajeja kuten akrobatiaa, jongleerausta, tasapainoilua ja klovneriaa, keppihevosilla ja Lehdon omintakeisella break-tanssijan liikekielellä sekä humoristisella tyylillä höystettynä.

Esitys sisältää lyhytelokuvia, joissa nähdään tirehtöörin askareita ja elämää lavan ulkopuolella. Videoiden musiikki ja tehosteäänet Lehto soittaa lavalla, kuten liikkuvan kuvan alkuaikoina, jolloin ei ääntä itse videoissa vielä ollut ja ensimmäisiä lyhytelokuvia esitettiin nimenomaan sirkuksessa.

Chevalierin ensi-ilta ja kantaesityskausi on Cirko-keskuksessa toukokuussa 2019 ja esitys on osana Cirko-festivaalin ohjelmistoa.

Chevalier on Kalle Lehdon koko perheelle suunnattujen esitysten trilogian kolmas osa. Ensimmäinen osa, ’Circles – kommellusten kabaree’ sai ensi-iltansa 2012 Helsingin juhlaviikoilla Cirko-keskuksessa ja tämän esityksen myötä Kalle Lehto valittiin juhlaviikkojen vuoden debytantiksi.

Toinen osa ’Around – Ympäri Ämpäri’ sai ensi-iltansa 2016 Hippalot-festivaaleilla, jonka jälkeen se on kiertänyt Suomen lisäksi jo Englannissa, Hollannissa, Saksassa ja Tanskassa.

Lehto on ohjannut itse trilogian kaikki osat ja esiintyy niissä sirkuksen tirehtöörinä ja joka paikan höylänä.

TEOSTIEDOT 
Ohjaus/käsikirjoitus/esiintyjä: Kalle Lehto
Äänisuunnittelu: Sami Tammela
Valosuunnittelu: Eero Alava
Videotaide: Miikkael Kukkula
Tuotanto: Race Horse Company
Yhteistyössä: Cirko – Uuden sirkuksen keskus
Kuva: Lauri Uusitalo

ESITYSTIEDOT
Liput: 19,50 € (aikuinen) / 9,50 € (lapsi) HUOM! Hintoihin lisätään palvelumaksu.
Kesto: n. 40 min Ikäsuositus: 4 +

Lisätietoa Tanssiteatteri Minimin nettisivuilta

Lisätietoa Kuopion kaupunginteatterin nettisivuilta

Hannu Huhtamo

Esitykset

Osta lippu
Map

Kuopion kaupunginteatterin Maria-näyttämö

Niiralankatu 2, Kuopio

8.6.2019

12:00

8.6.2019

16:00