Kira Riikonen – Tuukka Jukola: Ankeuttajat

Ankeuttajat on esitys (työ)elämässä piileksivistä pikku pirulaisista, jotka tuovat mukanaan kurjuutta, häpeää ja mielipahaa.

Ankeuttajat on esitys (työ)elämässä piileksivistä pikku pirulaisista, jotka tuovat mukanaan kurjuutta, häpeää ja mielipahaa. Yleensä ne ilmaantuvat, kun käännät selkäsi tai tulee pimeää. Joskus voit nähdä vilaukselta sellaisen, kun katsot väsyneenä peiliin. Niitä on vaikea tunnistaa ja niiden nopeaa liikettä on vielä vaikeampi jäljittää. Silti ne jättävät jälkeensä tuhoa, roskaa, hiiltyneen sillan ja henkisiä eritteitä. Ankeuttajat nyrjäyttävät, syrjäyttävät, kangistavat ja rampauttavat. Ankeuttajat nakertavat elämän energiaa, arjen iloa ja lopulta itsetuntosi. Harva meistä on kohdannut ankeuttajan silmästä silmään, mutta tässä esityksessä sellainen jäljitetään, ajetaan esiin ja sumputetaan nurkkaan.

Tässä ritualistisessa illassa on mahdollisuus nähdä kaksi ankeuttajaa silmästä silmään, kaivaa menneisyyden muistot omista ankeuttajista, luopua niistä sekä niiden jättämistä jäljistä. Rohkeimmilla voi löytyä mahdollisuus nähdä vilaukselta myös oma henkilökohtainen ankeuttajansa ja kuulla mitä sillä on sanottavaa.

Koollekutsuminen, koreografia/konsepti, esiintyminen: Kira Riikonen
Koreografia/konsepti, esiintyminen: Tuukka Jukola
Äänisuunnittelu: Jani Orbinski
Visuaalisuus: Hanna Vahvaselkä
Osatuottaja: Itä-Suomen tanssin aluekeskus
Valokuvat: Janne Pekka Manninen

Kira Riikonen – Tuukka Jukola: Ankeuttajat
Lauantai 16.10.2021 klo 19.00 ensi-ilta
ITAK-näyttämö, Kuopio

Liput ennakkoon verkkokaupasta 18 € / 10 €
Liput ovelta 22 € / 14 €
K9 -kortilla 2 €
ITAK-kausikortti

Verkkokauppa suljetaan ja ovilipunmyynti avataan 30 min ennen esitystä

Janne Pekka Manninen

Esitykset

Osta lippu
Map

ITAK-näyttämö

Suokatu 42/2, Kuopio

16.10.2021

19.00

Ensi-ilta