Kitka Kollektiivi: Same same but different

Nykytanssi|Ensi-ilta

Kitka Kollektiivin debyyttiteoksessa tutkitaan samankaltaisuutta ja erilaisuutta – kuinka olla osana yhteisöä menettämättä yksilöllisyyttään.

Yhteen totuuteen tuijottaminen ja itsensä ympäröiminen samalla tavoin ajattelevilla ihmisillä luovat turvallisuuden illuusiota ja voiman tunnetta. Ne merkitsevät myös dialogin loppumista. Ryhmähurmion kääntöpuolena ovat manipulaatio ja rajatun tiedon toistaminen sen sijaan, että ihmiset yrittäisivät laajentaa ymmärrystään.

Samanlaisuus voi ilmetä myös ajoituksena, suuntana, dynamiikkana tai liikelaatuna. Toisaalta saman liikesarjan tekeminen voi olla mahdollisuus nähdä yksilöiden erilaisuus. Kantola, Raipala ja Valtonen tutkivat, miten erilaiset valinnat, tyylit ja kehollisuudet voivat olla samanaikaisesti läsnä ja kommunikoida keskenään. Työryhmää kiinnostavat kitka, rajapinnat, törmäyttäminen ja haastaminen erilaisuuden äärellä.

Esitykseen on vapaa pääsy.

Same same but different -teostiedot

Koreografia & tanssi: Kitka Kollektiivi / Katriina Kantola, Iiris Raipala ja Elina Valtonen
Äänisuunnittelu: Teemu Kiiskilä
Tuotanto: Kitka Kollektiivi
Kesto: noin 35 minuuttia

Kitka Kollektiivi

Kitka Kollektiivi on taiteellinen kokoonpano, jonka muodostavat kolme helsinkiläistä tanssin ammattilaista Katriina Kantola, Iiris Raipala ja Elina Valtonen. Kollektiivi perustettiin loppuvuodesta 2020, kun tanssitaiteilijat osuivat sattuman kautta yhteen ja inspiroituivat toistensa erilaisista tanssitaustoista. Kollektiivi on havainnut keskinäisen yhteistyönsä äärimmäisen hedelmälliseksi. Heidän erilaiset tanssitaustansa ja dynamiikkansa inspiroivat heitä haastamaan tuttuja toiminta- ja ajattelutapojaan.

Markus Sundblom

Esitykset

Map

Keskustakirjasto Oodi, Maijansali

Töölönlahdenkatu 4, Helsinki.

29.10.2021

19:00

Ensi-ilta

30.10.2021

15:00