Klever Dance: Framework

Baletti

Uudenlainen tanssiteatterituotanto, joka tarjoaa illan täynnä yllätyksiä ja juonitteluja!

Palkitun suomalaisen koreografin Kristian Leverin uusin teos Framework on uudenlainen tanssiteatterituotanto, joka tarjoaa illan täynnä yllätyksiä ja juonitteluja. Teos rikkoo perinteisiä rajoja, ja pääsemme mukaan Helenin matkaan. Helen, jonka vieraat ovat siepanneet, liittoutuu vangitsejoidensa kanssa pelon ja yksinäisyyden takia. Viettäessään enemmän aikaa sieppaajiensa kanssa, toivoen pelastusta, hänen mielensä uudistuu ja Helen huomaa, että hän alkaa sopeutua. Ajan myötä Helen opettelee yhteistyötä ja osallistuu ryhmän toimintaan jättäen taakse aiemman elämänsä ja vanhat tapansa, eikä hän edes muista niitä. Sieppaajien joukko osoittautuu niin huolehtivaksi ja anteliaaksi, että Helen ajattelee jopa olevansa onnekas siitä, että hänet siepattiin.

Kun ilta etenee, huomaamme, että kaikki ei ole sitä miltä näyttää. Pelin sääntöjä ja merkityksien välisiä rajoja testataan jatkuvasti rikkoutumispisteeseen asti. Yleisöllä on syytä epäillä näkemäänsä ja kuulemaansa ja lopussa heidän silmilleen paljastuu paljon suurempi mysteeri.

Frameworkissä Helenin identiteetti murskataan ja hänen itsekuvansa vääristyy. Helen kuuluu nyt uuteen konfliktien täyttämään maailmaan, joka on täynnä hämmennystä ja sydänsärkyä. Yllättävä kolmas elementti on keskeisessä asemassa yhä epätoivoisempaan tilanteeseen.

Klever Dancen uusin tuotanto ”Framework” saa ensi-iltansa 27. marraskuuta 2019 osana DIALOGE festivaalia Salzburgissa, Itävallassa. Se on tuotettu yhdessä Salzburgilaisen Mozarteum-säätiön ja italialaisen AXIS Danza Udinen kanssa. Musiikki koostuu Kellen ja Marshall McDanielin (USA) teoksista sekä tunnetun suunnittelija Thomas Mikan (Saksa) skenografiasta ja puvuista. Tanssiryhmässä on kuusi erittäin pätevää tanssijaa, jotka tulkitsevat Kristian Leverin ja Kellen McDanielin eeppisiä kohtauksia.

Luonut Kristian Lever
Käsikirjoitus: Kellen McDaniel ja Kristian Lever
Koreografia ja ohjaus: Kristian Lever
Tanssijat: Carolina Mancuso, Sade Mamedova, Ève-Marie Dalcourt, Olivier Coeffard , Joel Paulin ja Michael Arellano
Lavastus ja puvustus: Thomas Mika
Sävellys ja äänisuunnittelu: Kellen McDaniel ja Marshall McDaniel
Valosuunnittelu: Nuno Salsinha

Esitys Aleksanterin teatterissa

Kleverdance

Jochen Quast Photography

Esitykset

Osta lippu
Map

Aleksanterin Teatteri

Bulevardi 23-27, Helsinki

15.1.2020

19:00