Kulttuurikeitto: Ehkä liioittelen vähän

Tanssin päivä

Lounaaksi Anja Erämajan hersyvistä runoista koostuva runoesitys sekä bataattikeittoa ja oliivi-foccaccia

Riihimäen Teatterin ja Riihimäen kaupunginmuseon runoesitys ”Ehkä liioittelen vähän” vierailee Tanssiteatteri Minimin Kulttuurikeitossa. Esitys koostuu Anja Erämajan runoista, joita on valittu mukaan teoksista Ehkä liioittelen vähän, Laulajan paperit ja Kuuluuko tämä teille. Erämaja viihtyy lajien välimaastoissa. Hän on opiskellut TAIK:n valokuvataiteen laitoksella ja tehnyt musiikkia eri kokoonpanoissa.

(Lähde: #kirja – internetsivu)

”Ihmisellä on hyvä olla motto. Pitää kiteyttää. Vuosia elin kiteyttämättä ja tässä sitä ollaan: vanhahko, sinkuhko, työtön. Nyt minulla on motto: IHMEITÄ TAPAHTUU. Saa käyttää.”

Riihimäen Teatterin ikiomat, upeat naiset, Katja Peacock ja Maija Siljader yrittävät kiteyttää, mutta liioitteluksihan se menee: ”Haluan kaksi miestä. Kaksi miestä ja uran ja lapset. Sekä kinkkua että kalkkunaa. Sekä jouluna että uutena vuonna, sekä sukulaisten että ystävien parissa. Sekä haarukalla että sormin. On aika kiivetä ylimmille lauteille, heittäytyä hankeen. Minun on helppo puhua, minussa virtaa, meissä, itsevarmuus.” 

Esityksen runot on koostanut ja niiden pohjalta sen ohjaa Taru Kivinen”Erämajan runoissa minua puhuttelee hänen hersyvä kieli ja hulvaton huumori. Arkiset havainnot muuttuvat jännittäväksi tajunnanvirraksi hänen käsittelyssään,” toteaa Kivinen valitusta runoilijasta.

Ensi-iltansa esitys saa pääsiäislauantaina 15.4. osana Riihimäen pääsiäistä Riihimäen kaupunginmuseolla.

Tekstit: Anja Erämaja
Dranaturgia ja ohjaus: Taru Kivinen
Lavalla: Maija Siljander ja Katja Peacock
Tuotanto: Riihimäen Teatteri ja Riihimäen kaupunginmuseo
Tekstien esitysoikeus: Anja Erämaja/Sanasto

Keitto: Bataattikeitto ja oliivi-foccaccia
Liput: 15 € (sis. esitys + keittolounas + kahvi/tee)
Liput ennakkoon: www.minimi.fi

Tiedustelut: minimi@minimi.fi | 044 066 7338

Lisätietoa Tanssiteatteri Minimin nettisivuilta

Maija Siljader

Esitykset

Osta lippu
Map

Sotku-teatteri

Suokatu 42/2, Kuopio

27.4.2018

12.00