Kulttuurikeitto: Guillermo Sarduy ja Minttu Pietilä: Kiteytyvä

Nykytanssi

Kiteytyvä on kahden nuoren koreografin tutkimusmatka fyysisyyteen. Esitys sisältää keittolounaan sekä kahvin / teen.

Kiteytyvä on tanssiesitys, jossa turhautuminen ja sen kiteytyminen nousevat merkittävimmiksi elementeiksi. Fyysiseen kerrontaan tukeutuen Kiteytyvä kertoo tarinaa kahden ihmisen välisestä vuorovaikutuksesta ja olemisesta sekä yhdessä että erikseen. Teos on matka kohtaamisiin, katseisiin, kosketuksiin ja läsnäoloon, jotka rakentuvat liikkeellisen dialogin ja kehollisuuden kautta.

Sisällöllisesti turhautuminen ja sen kiteytyminen nousevat merkittävimmiksi elementeiksi. Draamankaarta rakennetaan tutkimalla fyysisesti turhautumisen eri olomuotoja, esimerkiksi lamaantumista, aggressiota, passiivisaggressiota ja marttyyrisyyttä. Miehen ja naisen välistä dynamiikka ei pyritä sulkemaan pois, mutta teos ei rakennu parisuhde teeman ympärille.

Taiteellisten tavoitteiden osalta Kiteytyvä on teoksena kahden nuoren koreografin tutkimusmatka fyysisyyteen. Miten tuottaa ja tanssia äärimmäisen fyysistä liikettä, niin että herkkyys, inhimillisyys ja orgaanisuus säilyvät ja välittyvät eteenpäin. Tanssijat haluavat tutkia eläimellisen, leikkisän ja aistillisesti virittyneen kehon ulottuvuuksia ja mahdollisuuksia kertoa omaa tarinaansa ja luoda merkityksiä.

Sekä tekijöinä että kertojina he haluavat välittää kinesteettisen ja lihallisen kokemuksen sekä itselleen että katsojalle. Guillermo ja Minttu haluavat molemmat tavoitella vauhdikasta, fyysistä, tarkkaa sekä samanaikaisesti repivää, soljuvaa ja ronskia parityöskentelyn tapaa. Kaiken tanssimisen taustalla on myös vahvasti ajatus arkisesta ja “luonnollisesta/aidosta” tavasta liikkua, koskettaa ja olla kontaktissa toiseen ihmiseen. Liikemateriaali tulee olemaan fyysisesti haasteellista ja siinä yhdistetään sekä paritekniikkaa että soolotyöskentelyä.

GUILLERMO SARDUY on 32-vuotias kuubalainen tanssija, joka Havannassa asuessaan työskenteli monien tunnettujen kuubalaisten koreografien teoksissa sekä folkloreryhmän Conjunto Folkloricon ensitanssijana. Suomeen muutettuaan hän on tanssinut mm. Joona Halosen sekä Glims & Gloms tanssiteatterin teoksissa. Tanssijan töiden ohella Guillermo opettaa säännöllisesti tanssia eri tanssikouluissa ympäri Suomea. Koreografina ja tanssijana hän on tarkka ja vaativa. Guillermon tekninen, mutta orgaanisuuteen ja arkisuuteen pyrkivä tyyli haastaa tanssijan kehon sekä mielen uusille ulottuvuuksille.

MINTTU PIETILÄ on 33-vuotias, Tukholman Balettakademiesta vuonna 2010 valmistunut tanssija, joka koreografioi omia esityksiä ja tanssivideoita sekä opettaa säännöllisesti tanssikouluissa Helsingissä. Minttu on tanssinut mm. Joona Halosen, Milla Virtasen, Thomas Freundlichin, Reija Wäreen ja Nomodacon teoksissa sekä Svenska Teaternissa ja Kansallisoopperassa. Tanssijan töiden ohella Minttu haluaa olla aktiivinen omassa luovassa työskentelyssään sekä tehdä yhteistyötä eri taiteenalojen ammattilaisten kanssa.

Minttu kokee tärkeäksi haastaa omaa tekniikkaansa ja mielikuvitustaan entisestään ja syventää tietämystään siitä mihin keho voikaan taipua kehollisessa mielikuvituksessaan.

KOREOGRAFIT JA ESIINTYJÄT: Guillermo Sarduy ja Minttu Pietilä
KESTO: n. 60 min (esitys ja lounas)
LIPUT: 15 €  (sis. esitys + keittolounas + kahvi / tee)
KEITTO: Kylmäsavulohella maustettu peruna-rucolakeitto ja mallasleipä
IKÄSUOSITUS: Soveltuu kaikenikäisille

Tiedustelut 044 066 7338 | minimi(at)minimi.fi
Sotku (Suokatu 42/2)

Lisätietoa Minimin sivuilta

Antti Ahokoivu

Esitykset

Osta lippu
Map

Tanssiteatteri Minimi

Suokatu 42/2 70110, Kuopio

29.9.2017

12:00