Kulttuurikeitto: Kinetic Orchestra: (Otteita teoksesta) Animals

Animals tutkii eläimellisyyttä liikkeen keinoin. Teoksessa yhdistyvät paritekniikka, akrobatia ja nykytanssi.

Animals pyrkii vapautumaan ihmismielen ylivallasta, tutkien aistien, vaiston ja primitiivisten reaktioiden ilmentymistä liikkeessä. Jatkuva kamppailu, vertaistaan vailla olevat fyysiset ominaisuudet, lauman tuoma turva ja toisaalta yksin metsästämisen jännitys. Voiko ihminen päästä lähemmäksi sisäistä eläintään?

Kinetic Orchestran vuoden 2016 kantateos Animals tutkii eläimellisyyttä liikkeen keinoin. Teos jatkaa ryhmän liikelähtöisten, äärirajoja tutkivien teosten sarjaa, jossa yhdistyvät paritekniikka, akrobatia ja nykytanssi. Teos sai ensi-iltansa 3.joulukuuta Skellefteåssa, Ruotsissa. Suomen ensi-ilta oli 14.12. Kulttuurikeskus Stoassa, Helsingissä.

”Eläin sanan etymologinen juuri on sanassa elää. Tämä on ollut rajanveto kasvien ja eläinten väliin, eikä sinänsä todista mistään elämän idean kiteytymisestä eläimiin yleensä, mutta ajatus on silti osuva. Onhan villin olennon elämä elämää isolla Eellä. Siinä yhdistyy jatkuva kamppailu, vertaistaan vailla olevat fyysiset ominaisuudet, lauman tuoma turva tai yksin metsästämisen jännitys. Ja koska ajattelu todennäköisesti rajoittuu hieman primaarimpiin asioihin, on mahdollista myös selvitä traumatisoitumatta tilanteista joita ihmisen psyyke ei ikinä pystyisi käsittelemään. Ihmisen suurin ongelma on sen suurin voimavara, mieli. Ihminen on niin jalostunut ajattelemaan, että spontaani juoksuun lähteminenkin aiheuttaa helposti lihasvaurioita. Ei sillä ettenkö olisi kiitollinen tästä kehityksestä. Pidän sohvasta ja televisiosta. Silti haluaisin hetken tuntea vahvempaa yhteyttä sisäiseen eläimeeni, joka vakaan uskomukseni mukaan pystyy mihin vaan. Ja ajattelen tämän lähtökohdan kiinnostavan katsojia. Se on myös luonteva osa Kinetic Orchestran temaattisten ja liikkeellisesti äärimmäisyyksiin pyrkivien teosten jatkumossa. Niinpä olemme valmistamassa tanssiteosta, jonka aikana pääsemme hetkeksi kosketukseen sisäisen eläimen kanssa. Opimme liikkumaan ensin ja ajattelemaan myöhemmin, reagoimaan, luopumaan, tarraamaan, räjähtämään liikkeelle, kevyesti astumaan sivuun ja flirttailemaan kuin iso lintu.”

(Jarkko Mandelin teoksen synopsiksessa)

TANSSI: Anni Koskinen ja Jarkko Mandelin
KOREOGRAFIA: Animals työryhmä Mandelinin johdolla
MUSIIKKI- JA ÄÄNISUUNNITTELU: Janne Hast
VALOSUUNNITTELU: Jarkko Mandelin

Keitto: Kylmäsavulohella maustettu peruna-rucolakeitto (L,G) + mallasleipä (L)
Kesto: 60 min (sis. esitys ja lounas) Liput: 15 € (sis. esitys + keittolounas + kahvi/tee)

Ryhmämyynti (yli 10 henkeä) 044 066 7338 | minimi(at)minimi.fi

Aino Huovio

Esitykset

Osta lippu
Map

Sotku

Suokatu 42/2, Kuopio

28.4.2017

12:00