Kuopio Tanssii ja Soi: Sankai Juku – Utsushi

Maailman tunnetuin butotanssiryhmä Sankai Juku jätti kylmät väreet kuopiolaisten iholle jo vuonna 1991, jolloin ryhmän Kuopiossa esittämä teos Unetsu nimettiin Helsingin Sanomissa vuoden tanssitapaukseksi. Nyt liikekieleltään minimalistinen, mutta ilmaisultaan rikas ja voimallinen ryhmä saapuu kaupunkiin jälleen, juhlien samalla 40-vuotista taivaltaan! Kuopiossa nähdään perustajan ja koreografin Ushio Amagatsun vuonna 2008 valmistunut teos Utsushi.

Utsushi on teos, joka esittelee Sankai Jukun eri puolia. Sen pohjana ovat Sankai Jukun aiemmat teokset, joita Amagatsu on työstänyt ja sovittanut uudelleen niin, että niistä syntyy täysin uusi ja itsenäinen työ, jonka ytimessä on Amagatsun viimeisen kolmenkymmenen vuoden aikana luoma taide.

”Utsushi on enemmän kuin koosteteos. Ushio Amagatsu luo siinä henkeäsalpaavan dialogin hänen työnsä ja luonnon kauneuden, sen äänien ja sävelletyn musiikin, tanssin ja tuulen, lattian ja taivaan ja yläpuolella olevien tähtien ja edessä leimuavan tulen välille.” Raimund Hoghe, koreografi ja Pina Bauschin entinen dramaturgi.

Butotanssijoiden toiseen sukupolveen kuuluva Ushio Amagatsu loi Sankai Jukun vuonna 1975. Buto loi aikoinaan japanilaisen nykytanssin radikaalin pohjan 1960-luvulla, Hiroshiman jälkeiselle sukupolvelle.

Amagatsulle buto ei ole vain tekniikkaa, vaan se on kehon artikulaation muoto, joka pyrkii löytämään jokaisen ihmisen syvyyden, yhteisen universaaliuden ja maalaisjärjen.
Kesto: 1 h 10 min
Koreografia: Ushio Amagatsu

Kuopio Dance Festival

Sankai Juku

Sankai Juku

Esitykset

Osta lippu
Map

Kuopion kaupunginteatteri

Niiralankatu 2, 70600, Kuopio

17.6.2016

21.00

18.6.2016

21.00