TSC 20v – MESH & Could you take some of my weight…?

Menneisyyteen kumartava ja tulevaisuuden tanssijalupauksia juhlistava kahden teoksen ilta on osa 40 maassa kiertäneen Tero Saarinen Companyn 20-vuotisjuhlavuoden ohjelmistoa. Kuopiossa nähdään Tero Saarisen varhaista tuotantoa edustava Could you take some of my weight…? sekä Japanissa 2014 kantaesitetty MESH, joka saa nyt Suomen ensi-iltansa.

Could you take some of my weight…? tutkii ja leikittelee painon erilaisilla, konkreettisilla ja symbolisilla, merkityksillä. Kullervon solisteina Kansallisoopperassa vastikään loistaneet Pekka Louhio ja David Scarantino tulkitsevat Tero Saarinen Companyn perustajajäsenten – Saarisen ja Yuval Pickin – vuonna 1999 kantaesittämän, miehistä energiaa ja virtuositeettia pursuavan menestysdueton.

Erilaisuuden, yksinäisyyden ja vapautumisen teemoja käsittelevä MESH kantaesitettiin Japanissa 2014. Saarisen butojuurille kumartavan koreografian solistina nähdään valovoimainen butotanssija Mitsutake Kasai. Teoksessa esiintyy ryhmän omien tanssijoiden lisäksi Suomen kansallisoopperan ja -baletin balettioppilaitoksen ja Teatterikorkeakoulun opiskelijoita.

”[MESH on] omaperäinen ja dynaaminen yhdistelmä länsimaista ja itämaista tanssia — tasapaino ja epätasapaino kohtaavat, pakottaen tanssijoiden energiat äärirajoilleen — Teoksesta huokuu syvällinen visio” Auditorium, Akiko Tachiki, 2014 (Saksa/Japani)

Tero Saarinen tunnetaan omaperäisestä, tasapainolla ja epätasapainolla leikittelevästä, rujonkauniiksi luonnehditusta liikekielestä. Saarinen on saanut lukuisia tunnustuksia taiteellisesta työstään kotimaassa ja kansainvälisesti. Hän on luonut yli 40 kantaesitystä vuonna 1996 perustamalleen Tero Saarinen Companylle sekä tilaustöinä muille ryhmille.

Muun muassa Nederlands Dans Theater (NDT1), ranskalaiset Lyonin, Marseillen sekä Lorrainen baletit, Batsheva Dance Company, Göteborgin Oopperan baletti sekä Suomen Kansallisbaletti ovat esittäneet Saarisen töitä ohjelmistoissaan.
Kesto: 1 h 15 min, 1 väliaika
Koreografia: Tero Saarinen
Tanssijat: Could you take some of my weight…?
Pekka Louhio & David Scarantino

MESH
Mitsutake Kasai
Ryhmän omien tanssijoiden lisäksi Suomen kansallisoopperan ja -baletin balettioppilaitoksen ja Teatterikorkeakoulun opiskelijoita

Kuopio Dance Festival - Tero Saarinen Company

Lauren Philippe, Kouji Iida

Esitykset

Osta lippu
Map

Kuopion kaupunginteatteri

Niiralankatu 2, Kuopio

15.6.2016

20.30

16.6.2016

20.30