Porttiteatteri + Compañía Kaari & Roni Martin: La Familia

Esitys

Porttiteatterin ja Compañía Kaari & Roni Martinin monitaideteoksessa entisten vankien tosielämästä ammennetut kokemukset nostetaan näyttämölle monisyisinä ja anteeksi pyytelemättä.

Olen menettänyt useamman perheen
Olen ollut ulos suljettu
Olen ollut kykenemätön liittymään.
Heimoni on perheeni.
Itse valittu.
Uskallan leikkiä.
Voin taas tanssia.

Porttiteatterin ja Compañía Kaari & Roni Martinin monitaideteoksessa entisten vankien tosielämästä ammennetut kokemukset nostetaan näyttämölle monisyisinä ja anteeksi pyytelemättä. Tarinoiden ympärillä ja liitoksissa sykkii moderni flamenco, joka on La Familiassa synonyymi elämää silmästä silmään katsomiselle.

Porttiteatteri on yhteisöteatteri vapautumisvaiheessa oleville ja vapautuneille vangeille, joiden omakohtaisia kokemuksia La Familia -teoksen tekstit käsittelevät.

Compañía Kaari & Roni Martinin espanjalaiset huippumuusikot, kitaristi Juan Antonio Suárez Cano ja laulaja Victor Carrasco kuljettavat tarinaa eteenpäin yhdessä viulisti Sanna Salmenkallion ja muusikko-säveltäjä Roni Martinin kanssa. Koreografiasta vastaa Kaari Martin, dramaturgiasta Atro Kahiluoto, ja tekstistä Tuija Minkkinen yhdessä esiintyjien kanssa.

“Porttiteatterin kanssa työskentely oli poikkeuksellisen antoisaa. Heidän heittäytymiskykynsä on ainutlaatuinen, he eivät suorita. Eivät siis ollenkaan. He tavoittivat flamencon syvimmän olemuksen aivan kuin itsestään, mutta kopioimatta. Siksi tämä teos oli mulle yksi parhaita kokemuksia,” hehkuttaa koreografi Kaari Martin.

La Familia sai kantaesityksensä Taiteen talossa 9.5.2022.

TYÖRYHMÄ
Lavalla Porttiteatterilaiset sekä Juan Antonio Suárez Cano, Victor Carrasco, Sanna Salmenkallio ja Roni Martin
Porttiteatterin taiteellinen johto Tuija Minkkinen, Sanna Salmenkallio
Musiikin sävellys Roni Martin, trad
Flamencokitaraosuudet Juan Antonio Suárez Cano
Tekstit Porttiteatteri, trad
Kirjoittamisen ohjaaminen Tuija Minkkinen
Esitysdramaturgia Atro Kahiluoto
Koreografia Kaari Martin
Valosuunnittelu Jukka Huitila
Miksaus Eppu Helle
Valokuvat Nauska, Minna Hatinen
Tuotanto Compañía Kaari & Roni Martin, Porttiteatteri

Kiitokset Suomen Kansallisteatterin puvusto / Heli Hynynen, Helsingin kaupunki, Suomen Kulttuurirahasto, Opetus- ja kulttuuriministeriö, TelePart, Sami ja Saana, Porttiteatterin sosiaaliohjaaja Noora Siljander

Esityksen kotisivu

Esitykset

Osta lippu
Map

Espoon Kulttuurikeskus, Louhisali

Kulttuuriaukio 2, Espoo

7.9.2023

19:00

8.9.2023

19:00

9.9.2023

15:00