Laura Jantunen ja Ilmari Paananen: Videon koreografisuus ja kinesteettinen empatia videossa

Laura Jantunen ja Ilmari Paananen avaavat kolmivuotisen tutkimushankkeensa tämän hetkistä tilaa ja tulevaisuutta nykytaidetila Kutomolla Turun Taiteiden yönä 16.8.2018 nähtävässä presentaatiossa.

Laura Jantunen ja Ilmari Paananen työskentelevät kolmivuotisen tutkimushankkeen (2018-2020) parissa, jossa he tarkastelevat videota koreografian muotona sekä sen mahdollisuuksia välittää katsojalle kinesteettisiä kokemuksia. Tutkimuksessa koreografia nähdään ei-kehollisten asioiden järjestäytymisenä niin digitaalisessa ympäristössä kuin fyysisessä tilassa. Yksi tutkimusta johdatteleva kysymys on: miten synnyttää kehollinen kokemus mediaalisen tilan avulla?

Projektin alkuvaiheessa taiteilijat ovat kartoittaneet kinesteettisen kokemuksen tutkimusta muun muassa elokuvassa, filosofiassa, neurotieteessä ja tanssitaiteessa. Turun Taiteiden yönä 16. elokuuta he avaavat yleisölle oman tutkimuksensa tämän hetkistä tilaa ja tulevaisuutta Kutomolla.

Laura Jantunen on monialainen taiteilija, joka on taustaltaan tanssija. Ilmari Paananen on esitystaiteilija sekä skenografi. Molemmat taiteilijat käyttävät videota työssään ja ovat kiinnostuneita abstraktin videon luomasta liikekokemuksesta.

Työryhmä: Laura Jantunen ja Ilmari Paananen
Tuotanto: Ehkä-tuotanto, Laura Jantunen ja Ilmari Paananen
Tukija: Koneen Säätiö

Presentaatio: to 16.8.2018 klo 20
Vapaa pääsy!

Ehkä-tuotanto

Laura Jantunen ja Ilmari Paananen

Esitykset

Map

Nykytaidetila Kutomo

Kalastajankatu 1 B, Turku

16.8.2018

20:00