Laura Jantunen: Talvi

Laura Jantusen ja työryhmän yhdessä synnyttämä teos Talvi tarkastelee talven tilallista, tunnelmallista, kehollista ja mielensisäistä maailmaa. Talvi on ensimmäinen osa Jantusen neliosaista Neljä Vuodenaikaa -teossarjaa, jonka jokainen osa tehdään kyseisen vuodenajan aikana ja siitä vaikuttuen. Vierailuesitys nykytaidetila Kutomolla Turussa 2.2.2019.

…this is winter, which nonetheless brings its own delights. – sonetista Talvi (Antonio Vivaldi)

Laura Jantusen ja työryhmän yhdessä synnyttämä Talvi tarkastelee talven tilallista, tunnelmallista, kehollista ja mielensisäistä maailmaa. Teosprosessin aikana piirtyy vähitellen esiin kyseisen vuodenajan oma persoona väreineen, luonteenpiirteineen ja kehollisuuksineen. Prosessin aikana tavoitellaan tasa-arvoista suhdetta esiintyvän kehon ja teoksen muiden elementtien välillä. Esityksen jokainen elementti pyrkii samaan päämäärään: artikuloimaan talven kokemuksena ja olemuksena.

Talvi on ensimmäinen osa Laura Jantusen neliosaisesta teossarjasta Neljä Vuodenaikaa. Sarjan jokainen osa tehdään kyseisen vuodenajan aikana ja siitä vaikuttuen. Teossarja on esityksellinen vastine Antonio Vivaldin viulukonsertolle Le Quattro Staggioni (1725). Nykytaidetila Kutomolla helmikuun alussa vieraileva Talvi kantaesitetään Zodiakissa Helsingissä 22. tammikuuta 2019.

Talvi rutistaa meidät syliinsä. Se ei tee sitä hellästi. Pakkasen puremilla kylmillä sormillaan se tarrautuu pintaamme ja painaa meidät sisälle. Välillä se hellii. Laskee päällemme valkoista. Pehmittämään kaatumistamme liukkaalla. Liukuminen! Tuo talvelle ominainen liikkumisen muoto. – Laura Nen

Konsepti ja koreografia: Laura Jantunen
Tanssi: Laura Jantunen ja Pauliina Sjöberg
Tila ja ääni: Destroyer2048 (Ilmari Karhu ja Tatu Nenonen)
Puvustus: Hanne Jurmu
Tuotanto: Zodiak – Uuden tanssin keskus ja Laura Jantunen
Yhteistyössä: Ehkä-tuotanto
Residenssit: Ehkä-tuotanto/Kutomo (Turku) ja Mustarinda (Hyrynsalmi)
Tukija: Oskar Öflunds Stiftelse sr
Ensi-ilta: 22.1.2019 Zodiak Stage, Helsinki

Vierailuesitys: la 2.2.2019 klo 19

Liput: 15/10€
Osta lippuja: www.holvi.com/shop/ehkatuotanto

Ehkä-tuotanto

Laura Jantunen

Aapo Huhta

Esitykset

Osta lippu
Map

Nykytaidetila Kutomo

Kalastajankatu 1 B, Turku

2.2.2019

19:00