Laura Koistinen: Speaking of…

Koko perheelle

Laura Koistisen koreografia Töllin myllyn konehalliteatterissa Pusulassa 22.6. 2022

Speaking of… on runollinen, fyysinen, hetkessä elävä ja humoristinen nykytanssiesitys elämästä, eletystä ja tulevasta. Noin 45-minuuttisessa esityksessä on tanssillista puhetta merkityksellisyyksistä ruuhkaisen ja toisinaan joutilaan tai ulottumattomiin karkaavan arkielämän keskellä. Speaking of… on esitys pienistä ja suurista yksityiskohdista, sekä puhuttelevaa tanssia siitä kaikesta, mihin sanat eivät riitä. Koreografia ja tanssi on Laura Koistisen, äänisuunnittelu Saku Koistisen käsialaa ja valosuunnittelusta vastaa Mika Haaranen. Nukketeatterikonsultoijana teoksessa (esityksessä käytetään nukketeatterille ominaisia elementtejä) sekä lavastuksellisena apuna toimii Anja Muhonen de Abonce.

Speaking of…:in ensimmäiset esitykset toteutuivat vuonna 2014 Esitystaiteen keskuksessa sekä 2015 Tampereen Tanssivirtaa-festivaalilla. Silloin teoksen esitti upea ja fantastinen Vera Tegelman. Nyt kahdekan vuotta myöhemmin koreografi Laura Koistinen esittää ensimmäisen kerran teoksen itse. Kesällä 2022 esityksestä nähdäänkin aivan uusi versio.

Esitys on osa Töllin myllyn 100-vuotisjuhlakesää. Töllin mylly on vanha, edelleen toiminnassa oleva historiallinen ja kaunis mylly Pusulan kuvankauniissa maisemassa kosken partaalla. Paikalliset juhlivat omaa myllyään, sen toimintaa sekä sen ympärille rakentunutta kulttuuri- ja taide-elämää koko kesän 2022 ajan erilaisin tapahtumin, iltamin ja esityksin, kutsuen mukaan kaikki kynnelle kykenevät taiteesta sekä paikallishistoriasta kiinnostuneet!

Speaking of… -esityksen yhteydessä samana päivänä nähdään klo 15 teoksen lasten sekä koko perheen versio, ja iltaesityksen jälkeen katsojat ovat tervetulleita viettämään iltaa tekijöiden sekä tapahtuman järjestäjien kanssa Töllin myllyn alueelle kosken rannalle.

Lippu- /paikkavaraukset: regeneraattori@gmail.com

Mika Haaranen

Esitykset

Map

Töllin halli

Marttilantie 230, Pusula, Lohja

22.6.2022

18

Ensi-ilta