Leila Kourkia: Harpyija (Demoesitys)

Leila Kourkian demoesitys Harpyija on osa kahden demoesityksen kokonaisuutta Liisa Pentti +Co Studiossa 11. ja 12.6.

Harpyija-työnimellä etenevässä projektissa samaistun antiikin mytologian harpyijaa muistuttavaksi satuolennoksi, missä nainen ei-inhimillistyy petolintua kohden ja jää muutosprosessissa keskeneräiseksi ihmiseläimeksi. Työskentelyssäni pohdin mitä ei-inhimilliset piirteet tuovat inhimillisyydestä esiin.

Harpyijassa minua kiinnostaa kamalan naisolennon luonne. Katsoessani kuvaa Etelä- ja Keski-Amerikassa elävästä taruolennon mukaan nimetystä harpyija-petolinnusta (Harpia harpyja), sen hätkähdyttävästi ihmistä muistuttava ulkonäkö johdatti ajatukseni ihmisen ja eläimen häilyvälle raja-alueelle.

Tässä demossa tuon esille muutamia teemoja, joista tulen valitsemaan osan varioitavaksi varsinaiseen esitykseen. Esitys valmistuu syksyllä 2024.

Koreografia ja esiintyminen: Leila Kourkia

Leila Kourkian ja Liisa Pentti +Co:n tulevien teosten demoesitykset esitetään samassa esityskokonaisuudessa perjantaina 11.6. klo 18 ja lauantaina 12.6. klo 15. Esityskokonaisuus on maksuton, mutta edellytämme ilmoittautumista ennakkoon osoitteeseen info@liisapentti.com. Ilmoittautuminen on sitova. Yhteen esitykseen otetaan yhteensä 8 katsojaa. Esityskokonaisuus sisältää väliajan, ja kokonaisuuden kesto on noin 1 tunti.

Lue lisää
Facebook-tapahtuma

Esitykset

Map

Liisa Pentti +Co Studio

Bulevardi 31, 00180, Helsinki

11.6.2021

18.00

12.6.2021

15.00