Lepistö & Rautakorpi: Batácora

Esitys

Mitä tapahtuu kun sielukas ja kesyttämätön flamencolaulu, groovaava sähköbasso, ärhäkät rummut ja kaksi tanssijaa laahushameineen kohtaavat?

Suomalaisen flamencon keskeiset vaikuttajat, tanssija-koreografit Maija Lepistö ja Marja Rautakorpi yhdistävät voimansa nykyflamencoteoksessa Batácora. Omaperäinen ja vahvasti ajassa kiinni oleva teos ammentaa flamencon perinteestä leikitellen rohkeasti sen eri elementtien välisillä suhteilla.

Teoksen lyhytversio nähtiin Tampereen Flamencoviikolla 2018. Yleisön pyynnöstä teos palaa nyt näyttämöille pidemmäksi uudistettuna. Tällä kertaa teoksessa vierailee espanjalainen flamencolaulun taikaääni Mercedes Cortés! Laulaja luo teoksen pohjalle syvän flamencolaulujen kudelman, jonka rinnalle tuodaan Dile Kolasen sähköbasson ja Pauliina Kauppilan rumpujen mehukkaasti groovaava pienoisbändi. Lepistö ja Rautakorpi laahushameineen rakentavat lavalle jatkuvassa muutoksessa olevan orgaanisen kokonaisuuden. Karismaattista taiteilijaryhmää vahvistaa valosuunnittelija Ville Virtanen loihtien esiin teoksen omintakeisen maiseman.

Kesto: 1h, ei väliaikaa

Lue lisää Maija Lepistön verkkosivuilta

Monica Sihlén

Esitykset

Osta lippu
Map

Kanneltalo

Klaneettitie 5, 00420 Helsinki, Helsinki

29.9.2022

18:00

Ensi-ilta

30.9.2022

18:00

1.10.2022

15:00