Licking things

Licking things kvartetto Lohjan kesä tanssii festivaalilla!

Licking Things piirtää esiin kuvaa elämästä syklisenä tapahtumana – iäisyyteen levittäytyvänä, vastakohtien vuorottelusta syntyvänä kudelmana. Esityksessä kohtaavat elävä musiikki ja primitiivinen, elämään takertuva liike. Teoksessa etsitään liikkeellistä ja musiikillista täyttymystä, ja niitä tyhjiä hetkiä siinä välillä, jotka tekevät täyttymyksen täydeksi. Esityksen fyysinen edestakainen liike peittää, täyttää, poistaa, pyyhkii, tyhjentää ja parantaa.

Licking Thingsissä Mikko Perkolan soittaman viola da gamban ääni kasvaa uusiin sfääreihin, kun se risteytyy ja käy dialogia Tuomas Norvion elektronisen musiikin kanssa. Esityksen ajatonta ja syklistä maailmaa rakentavat olennaisella tavalla myös Jukka Huitilan valosuunnittelu ja Karoliina Koiso-Kanttilan puvustus.

Teos: Sari Palmgren ja työryhmä

Työryhmä: Jukka Huitila, Karoliina Koiso-kanttila, Saara Norvio, Tuomas Norvio, Sari Palmgren, Mikko Perkola ja Katri Soini

Sävellys: Mikko Perkola ja Tuomas Norvio

Lisäksi esityksessä kuullaan I am Falling (säv. Tobias Hume) ja Assimilaatio (san. Eeva-Liisa Manner, säv. Mikko Perkola)

Dramaturginen apu: Janina Rajakangas

Teaseri: Perttu Saksa

Valoassistentti: Topias Toppinen

Ompelijat: Pauliina Sutinen ja Jessika Erkko

Valokuvat: Uupi Tirronen

Videokuvaus: Teemu Kyytinen ja Ari Kauppila

Tuotanto: Zodiak – Uuden tanssin keskus, Sari Palmgren

Residenssit: Ice Hot residences: Dance base/Scotland & Dance Atelier/ Iceland

Tukijat: Grey Cube festivaali (Maaseudun sivistysliitto), Oskar Öflundin säätiö, Taiteen edistämiskeskus ja Samuel Huberin säätiö

Kesto 50 min.

Otteita kriitikeistä

Teoksella on dramaturgisesti vahva rakenne, joka välittyy kuoleman teemasta käsin uskona elämän itseohjautuvuuteen. Ruumiista tulee hetkellisesti elämän ja kuoleman rauhansopimus. Se löytää itsensä levossa ja perääntyy maailmasta hitaasti, kuin tanssien.

-Niko Hallikainen, Okulaari

Helheten är satt i tydliga scener men det basalt primitiva, impulsiva och dynamiska rörelsespråket återkommer i dem. Ofta får Sari Palmgren och Katri Soini, som de två udda men samtidigt samstämda dansarna i varsin trenchcoat, det att framstå som om själva rörelsen och rörelseimpulsen styrde dem. – Jan-Peter Kaiku, HBL.

 

Facebook

Uupi Tirronen

Esitykset

Map

Laurentius-sali

Kirkkokatu 6, Lohja

20.8.2017

15:00