Liikelaiturin juhlavuosi | Nelli Ojapalo: PLASTIC

PLASTIC on roskamuovista ja sen paljoudesta maailmassa kauhistunut video- ja tanssitaideteos, jossa kehon vinksahtaneisuus tasapainoilee muovin keskellä.

PLASTIC

on roskamuovista ja sen paljoudesta maailmassa kauhistunut video- ja tanssitaideteos. Jos ihmiskunta jatkaa muovin tuottamista samaan tahtiin kuin nyt, maapallo lopulta hukkuu muoviin. Tällöin luonto on enää kaunis, utuinen muisto, myyttinen tarina. Tulevassa teoksessa kehon vinksahtaneisuus ja vääristyminen, epänormaalius tasapainottelee soljuvan ja spiraloivan liikkeen kanssa. Liikkeellinen materiaali on syntynyt erilaisten improvisatoristen tehtävien kautta, teoksen dramaturgiasta vastaa Nelli Ojapalo. Työryhmä on työskennellyt alusta lähtien kollektiivisesti, yhdessä luoden, tutkien ja ehdottaen.

Liikelaiturin kevään House-taiteilija Nelli Ojapalo on työskennellyt työryhmänsä kanssa huhti-toukokuussa Liikelaiturilla. Avoimen koetanssin kautta teokseen valittiin tanssijoiksi Tampereen konservatorion harjoittelijat Iris Niinistö ja Anni Honkanen. Ääni- ja valosuunnittelusta PLASTICissa vastaa Tony Sikström, joka opiskelee ensimmäistä vuotta Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun valo- ja äänisuunnittelun laitoksella.

Nelli Ojapalo on vapaan kentän tanssitaiteilija, joka valmistui PKKY ammattiopisto Outokummusta tanssijaksi keväällä 2017. Aiemmin hän on opiskellut Lahden kansanopistossa näyttelijäntyötä sekä työskennellyt laaja alaisesti esittävien taiteiden kentällä. Hän pyrkii työssään kokeilemalla, tutkimalla ja kiinnostuksen herättelyllä löytämään uusia liikkeellisiä ulostuloja.

Esitykset 30.5. klo 19 ja 31.5. klo 19

Liput 10 / 5 €

Lippuvaraukset ja lisätiedot: liikelaituri@sisasuomentanssi.fi

Ohjaus ja liikedramaturgia: Nelli Ojapalo

Tanssijat: Anni Honkanen ja Iris Niinistö

Äänisuunnittelu: Tony Sikström

PLASTIC on osa Liikelaiturin juhlavuosi -tapahtumaa. Pirkanmaan Tanssin Keskuksen koordinoimalle Liikelaiturille myönnettiin tanssitaiteen valtionpalkinto syksyllä 2017. Vuonna 2018 vietetään Liikelaiturin 5-vuotisjuhlia pirkanmaalaisten tanssitaiteilijoiden esitysten ja tapahtumien kera. Joulukuussa juhlavuosi huipentuu, kun Liikelaiturilla vietetään Juhlat 1.12.

PLASTIC

Nelli Ojapalo

Esitykset

Map

Liikelaituri

Yliopistonkatu 58 D, Tampere

30.5.2018

19:00

31.5.2018

19:00