Liikelaiturin juhlavuosi | Välissä

Nykytanssi

Välissä - Kevyt komedia abortista ja eutanasiasta. Mikä on ihminen? Milloin on ihminen? Miksi on ihminen? Ja kuka päättää?

Hanna Kahrolan ja Fuji Hoffmannin Välissä on soolotanssiteatteriteos kahvin äärellä. Esitys tarkastelee ihmisyyden eettisiä ja filosofisia rajapintoja, tarkemmin aborttia ja eutanasiaa, huumorilla ja vakavasti.

Teoksen liike- ja näyttämöllinen kieli nousee ihmisyyden historiasta sekä ajankohtaisista poliittisista ihmiskäsityksistä. Taiteellisen työn prosessissa on käytetty henkilökohtaisia kertomuksia, akateemisia tutkimuksia, uskonnollisia puheita sekä historiallisia ja lääketieteellisiä tietoteoksia.

Teos haluaa tarkoittamatta loukata jokaisen kokemusmaailmaa tasapuolisesti. Tarkoituksena on herättää keskustelua eri ikäryhmien, ihmiskäsitysten ja elämänfilosofioiden kesken.

Ihmisyyttä abortin ja eutanasian väliltä kanssasi esityksen ja keskustelun keinoin puivat:

Fuji Hoffmann, koreografia ja ohjaus

Hanna Kahrola, esitys

Nelli Ojapalo, keskustelun moderaattori

Esityksen kesto | 30min + jälkikeskustelu n. 30min
Ikäsuositus | yli 15-vuotiaille
Liput | 10 / 5 €
Lisätiedot ja lippuvaraukset | liikelaituri@sisasuomentanssi.fi

Välissä-teosta on työstetty useissa osissa Ruotsissa ja Suomessa elokuusta 2015 lähtien. Teoksen ensi-ilta oli 30.5.2017 Arttelissa Tampereella. Lisäksi teos on esitetty Tranås at the Fringe -festivaalilla Ruotsissa kesällä 2017. Esitys on osa Liikelaiturin juhlavuosi -tapahtumaa.

Pirkanmaan Tanssin Keskuksen koordinoimalle Liikelaiturille myönnettiin tanssitaiteen valtionpalkinto syksyllä 2017. Vuonna 2018 vietetään Liikelaiturin 5-vuotisjuhlia pirkanmaalaisten tanssitaiteilijoiden esitysten ja tapahtumien kera. Joulukuussa juhlavuosi huipentuu, kun Liikelaiturilla vietetään Juhlat 1.12.

Välissä

Kimmo Hokkanen

Esitykset

Map

Liikelaituri

Yliopistonkatu 58D, Tampere

28.9.2018

19:00

30.9.2018

17:00