Liikkeellä marraskuussa | Michiel Vandevelde: Dances of Death

Nykytanssi

Kuoleman käsite on nykyajassa hyvin läsnä. Uudet parantumattomat sairaudet vainoavat meitä, itsemurhien määrä kasvaa vuosittain, ilmastonmuutos luo kuvia maailmanlopusta. Kuinka voimme selviytyä kuoleman ajatuksesta? Miten kuolemantanssi tanssittaisiin tänään?

Dances of Death on fyysisesti intensiivinen esitys seitsemälle tanssijalle ja yhdelle laulajalle. Heidän muodostamansa yhteisö kokoontuu näyttämölle kuoleman muistoksi. Esiintyjät herättävät eloon rituaalin, jossa he matkustavat ajan halki erilaisiin kuolemantansseihin, kaukaisesta menneisyydestä aina lähihistoriaan. Menneisyyden tuhkan päällä he tanssivat, hengittävät, itkevät, nauravat, laulavat elämän ja kuoleman välisessä kiertokulussa.

Tanssimateriaali perustuu kolmeen lyhyeen 16 mm:n videoon, jotka koreografi Michiel Vandevelde peri äidiltään. Äidin tanssi koostuu liikkeistä, joissa on vaikutteita sosiaalisista tansseista, kansantanssista ja modernista tanssista. Tällä esityksellä Vandevelde haluaa tuoda ihmiset yhteen ja yhdistää heidän surunsa tai pelkonsa suhteessa kuolemaan hyvin konkreettisella ja fyysisellä tavalla.

Michiel Vandevelde

Michiel Vandevelde opiskeli tanssia ja koreografiaa Brysselin P.A.R.T.S.-koulussa. Hän toimii koreografina, kuraattorina ja kirjailijana. Poliittinen ja taiteellinen aktivismi kulkee läpi hänen työnsä. Hän tutkii elementtejä, jotka luovat tai estävät julkisen tilan muotoutumista tässä ajassa. Häntä kiinnostaa, mitä muita sosiaalisia, taloudellisia ja kulttuurisia vaihtoehtoja voimme kuvitella kyseenalaistaa, haastaa ja muuttaa hallitsevaa logiikkaa ja organisointitapoja. Kuraattorina Vandevelde on työskennellyt muun muassa Bâtard-festivaalilla ja Precarious Pavilionsissa sekä parhaillaan Arts Center DE SINGEL:ssä. Vuosina 2017–2021 Michiel Vandevelde on Kaaitheaterin residenssitaiteilija Brysselissä.

Esitykset

Osta lippu
Map

Louhisali

Kulttuuriaukio 2, 02100 Espoo

5.11.2021

klo 19:00

6.11.2021

klo 19:00

7.11.2021

klo 19:00