Liikkeellä marraskuussa | Stefan Kaegi & Judith Zagury & Nathalie Küttel: Temple du présent – Solo for octopus

Nykytanssi

Kuinka voimme ymmärtää eläintä, jonka älykkyyden muoto poikkeaa täysin omastamme? Kuinka voimme luoda suhteen ei-inhimillisen kanssa ilman omimista? Kuka tarkkailee ketä?

Temple du présent – Solo for octopus on ainutlaatuinen yhteinen seikkailu, yritys luoda vastavuoroisen havainnoinnin suhde eläimen ja ihmisen välillä.

Stefan Kaegi, Judith Zagury ja Nathalie Küttel ovat luoneet teatteriakvaarion, jonka pääosassa on mustekala, tuo lahjakas, utelias ja leikkisä eläin. Kahdeksan lonkeron, yhdeksän aivon, kolmen sydämen ja hajautetun hermoston ansiosta mustekala kykenee moniin toimintoihin tai värinsä muuttamiseen radikaalisti. Ennen kaikkea sen on hyvin utelias, erityisesti ihmisiä kohtaan.

Tässä esityksessä tarkkailija ei ehkä ole se, jonka oletimme. Tässä poikkeuksellisessa esityksessä mustekala on asiantuntija ja päähenkilö. Eläin muuttuu havainnoinnin kohteesta sen tekijäksi, ja sen katse asettaa perustavanlaatuisia kysymyksiä ihmisestä. Esityksen mustekala on kotoisin Etelä-Ranskan kalatorilta, jossa sen oli tarkoitus päätyä syötäväksi.

Teosta esitettiin vain lyhyen aikaa livenä. Jäljelle on jäänyt elokuva, jota kutsumme teidät nyt katsomaan kanssamme Liikkeellä marraskuussa -festivaalille. Elokuvan jälkeen on keskustelutilaisuus yhdessä teoksen taiteilijoiden kanssa.

Esitykset

Osta lippu
Map

Caisa

Kaikukatu 4B, 00530 Helsinki

11.11.2021

klo 19:00

14.11.2021

klo 12:00