Liisa Pentti +Co: The Body

The Body on esitys kauneudesta ja sen mahdottomuudesta – tanssi merkityksenannon monimutkaisuudesta ja inhimillisestä hauraudesta. Vierailuesitys nykytaidetila Kutomolla Turussa 7.9.2018.

Teoksessa on kaksi toisiinsa nivoutuvaa teemaa: menneisyyden ja tulevaisuuden samanaikaisuus sekä aistimellisuuden ja ajatuksen yhteentörmäys. Esiintyjät luovat kehollisia muodonmuutoksia, jotka resonoivat ajatonta ja ikiaikaista sekä toisaalta hetkellistä ja katoavaaa.

Liisa Pentin duettoteos tanskalaisen esitystaiteilijan Bo Madvigin kanssa nostaa nimensä mukaisesti valokeilaan kehon. Esiintyjien sanaton vuoropuhelu tuo näkyväksi mielen ja kehon dialogin tilassa ja ajassa. Sisältä nouseva liike tutkii kehon mahdollisuuksia ja mahdottomuuksia tilassa. Mitä näemme kun katsomme kehoa? Osaammeko katsoa kehoa merkityksistä vapaana? Ja onko se ylipäänsä tarpeellista?

Meri Ekolan valosuunnittelu luo esitystilaan muuttuvia tilanteita, joissa kehot nousevat esiin ja tulevat nähdyiksi. Äänisuunnittelija Jouni Tauriainen on luonut merkityksiä pakenevan ajattoman äänirihmaston, joka yhdistyy pukusuunnittelija Tua Helven kuulaisiin esiintymisasuihin ja Tšaikovskin värisevään D-duuri-viulukonserttoon.

The Body on ensimmäinen osa Pentin vuosina 2017-2018 syntyvästä teossarjasta The Body is a (clear) Place in the Space. Teossarja tutkii kehon ja tilan muodonmuutoksia esitystilanteessa, vuorovaikutuksessa yleisön kanssa. The Body ensiesitettiin Cirkossa Helsingissä syyskuussa 2017 ja sarjan toinen osa The Space saa ensi-iltansa Kiasma-teatterissa Helsingissä lokakuussa 2018.

Konsepti: Liisa Pentti
Esitys: Bo Madvig ja Liisa Pentti
Valosuunnittelu: Meri Ekola
Äänisuunnittelu: Jouni Tauriainen
Pukusuunnittelu: Tua Helve
Tuottaja: Inari Pesonen
Tuotanto: Liisa Pentti +Co

Vierailuesitys: pe 7.9.2018 klo 19

Liput: 15/10€
Osta lippuja: holvi.com/shop/ehkatuotanto

Ehkä-tuotanto

Liisa Pentti +Co

Uupi Tirronen

Esitykset

Osta lippu
Map

Nykytaidetila Kutomo

Kalastajankatu 1 B, Turku

7.9.2018

19:00