Liisa Pentti: Neljä x duetto + 1

Koreografi Liisa Pentin ohjaama Neljä x duetto + 1 tekee tilaa erityisyydelle, erilaisuudelle sekä monimuotoisen yhteyden ja yhteisöllisyyden mahdollistavalle vuoropuhelulle. Teos pohjautuu autismin kirjon nuorille suunnatuille, viikoittaisille tanssitunneille.

Neljä x duetto + 1 -teos pohjautuu autismin kirjon nuorille suunnatuille, viikoittaisille tanssitunneille ja niiden aikana muotoutuneille kehollisille harjoitteille, joiden kautta osallistujien oma liikekieli on saanut tilaa ja kehittynyt. Tanssiryhmä Liisa Pentti +Co ja Zodiak ovat järjestäneet tunteja yhteistyössä vuodesta 2015 alkaen.

Liisa Pentin ohjaama teos antaa työskentelylle esityksen muodon nostaen keskiöön esiintyjät – tunneille osallistuvat nuoret ja heidän kanssaan työskentelevät tanssitaiteilijat. Teoksen ytimen muodostavat duetot, jotka ovat syntyneet koreografin ja esiintyjien yhteistyönä.

Teoksessa tulevat esille niin jokaisen yksilölliset lahjat kuin ryhmän synnyttämä energia ja uteliaisuus sekä kunkin parin hetkessä tapahtuvat, taiteelliset ratkaisut. Kullakin duetolla on omanlaisensa tunnelma ja sisältö, joista muodostuu teoksen tanssillinen ja paikoitellen humoristinenkin kokonaisuus. Teoksen kantavia ajatuksia ovat tanssin ilo, sen tuoma tunne vapaudesta sekä yllättävät kohtaamiset kameran kanssa.

Esitys saa ensi-iltansa ilmaisena livestriiminä Zodiakin YouTube-kanavalla www.youtube.com/zodiakhelsinki. Striimin tallenne on katsottavissa ilmaiseksi pe 5.3.2021 saakka.

Koreografi: Liisa Pentti
Koreografin assistentit: Ari Kauppila, Kaarina Koistinen, Laura Sorvari, Anna-Maija Terävä
Esiintyjät: Risto Hirvonen, Petra Isoniemi, Ari Kauppila, Kaarina Koistinen, Vilma Koskinen, Jarkko Malmqvist, Marko Nurmi, Antti Selki, Laura Sorvari, Anna-Maija Terävä
Valosuunnittelu: Ina Niemelä
Äänisuunnittelu: Jouni Tauriainen
Pukusuunnittelu: Anna Isoniemi
Livestriimin ohjaaja: Sari Antikainen
Livestriimin kuvaajat: Mikael Kanerva, Iina Terho
Tuottajat: Inari Pesonen, Katja Kirsi
Tuotanto: Zodiak – Uuden tanssin keskus, tanssiryhmä Liisa Pentti +Co

Teos Zodiakin verkkosivuilla

Sari Antikainen

Esitykset

Map

Zodiakin YouTube-kanava

, Helsinki

26.2.2021

19:00

Ensi-ilta

5.3.2021