Lin Da & työryhmä: Napapiiri

Esitys

Rituaalisia elementtejä sisältävä tanssiteos kosketuksesta, ihosta sekä yhteisyyden hakemisesta ja muodostamisesta.

Napapiiri-esitykset ovat osa Kuvataideakatemian Kuvan Kevät -maisterinäyttelyä (Sörnäisten rantatie 19, Helsinki).

Napapiiri-esityksessä lähdetään tutkimusmatkalle napaan. Matkan tarkoituksena on tutustua napaan kokemuksellisesti. Yleisö voi tulla mukaan esitykseen kahdella tapaa; seuraamalla sitä sivusta tai osallistumalla mukaan tutkimusmatkaan osana retkikuntaa. Esitykset alkavat Kuvataideakatemian Mylly-rakennuksen toisesta kerroksesta. Sivusta esitystä seuraava yleisö voi liikkua vapaasti kerrosten välillä.

Kokonaisvaltaisen esityskokemuksen saavutat ilmoittautumalla osaksi retkikuntaa sähköpostitse: lin.martikainen@uniarts.fi
Kerro viestissä, mihin esitykseen haluat osallistua ja montako paikkaa retkikunnasta varaat. Paikkoja on hyvin rajallisesti.

Esitykset sunnuntaisin 14.5., 21.5. ja 28.5. klo 14.00.

Kesto: noin 75 min
Kieli: suomi ja englanti

Esitykset ovat ilmaisia.

Tanssiteoksen työryhmän esiintyjäjäsenet ovat tulleet mukaan prosessiin avoimen kutsukirjeen kautta. Prosessi on ollut monivaiheinen ja se on sisältänyt muun muassa napamuottivalun kunkin esiintyjän kanssa. Napavalut osana Dan installaatiota, joka on esillä Kuvan Kevät -näyttelyssä 4.6 asti. Lisäksi olemme viettäneet aikaa yhdessä työpajoissa, joiden aikana yleisölle jaettava teos on muotoutunut. Työpajoja on ollut yhteensä kolmetoista ja niiden kestot ovat olleet 2,5–4 tuntia kerrallaan. Esiintyjät tulevat erilaisista taustoista tanssin, liikkumisen ja esiintymisen pariin. Yhteisinä nimittäjinä on ollut henkilökohtainen suhde queer-identiteettiin sekä kiinnostus navan äärellä olemiseen liikkeen, kosketuksen ja ryhmätyöskentelyn kautta.

Napapiirin retkikunnan johtajat ja esiintyjät: Fri Nilas Lindell, Laura Ropo, Lätsä, Maru ja Sora
Koollekutsuja, koreografi ja matkan opas: Lin Da
Kanssakoreografit: Fri Nilas Lindell, Fyodor, Laura Ropo, Lätsä, Maru, Sora ja Stefanía
Esityksen äänisuunnittelu ja musiikki: Jyri Pirinen
Opinnäytetyön ohjaaja: Julius Elo
Tukija: Taideyliopiston tukisäätiö

Lin Martikainen

Esitykset

Map

Taideyliopiston Kuvataideakatemia

Sörnäisten rantatie 19, Helsinki

14.5.2023

14:00

Ensi-ilta

21.5.2023

14:00

28.5.2023

14:00