Luokkakuvia II : minä, luokka, ruumis -demo

Nykytanssi

Luokkakuvia II on Työväenluokkainen tausta ja ruumiillisuus -työryhmän toinen julkinen ulostulo.

Luokkakuvia II -demossa avaamme työskentelyämme monisyisten luokkakysymysten parissa. Miten erilaiset luokkataustat näkyvät tanssitaiteessa? Miten työväenluokkainen tausta manifestoituu ruumiillisuudessa?

11 esiintyjän henkilökohtainen suhde aiheeseen tuo esiin luokkakokemusten moninaisuutta. Tässä hetkessä elävä ja esiintyvä ruumis kantaa mukanaan muistoja ja jälkiä, joille pyrimme antamaan tilaa. Luokka on samaan aikaan sekä konkreettisesti näkyvä että hankalasti määriteltävä osa identiteettiämme. Kokemukset luokkaisuudesta ja luokkaretkeilystä tulevat demossa näkyväksi liikkeen sekä tekstin kautta.

Demo tapahtuu ulkotilassa Helsingin Käpylässä. Ilmoittautuneille katsojille kerrotaan tarkka sijainti. Näin pyrimme rajaamaan osallistujien määrää ja mahdollistamaan turvavälien säilymisen demon aikana. Esitys on maksuton.

Demoesityksen kesto on noin 30 minuuttia. Esitystä seurataan seisten, tai halutessasi voit ottaa mukaan oman istuinalustan tai retkituolin. Paikan päällä on muutamia tuoleja, jotka varataan niitä tarvitseville. Varauduthan säähän sopivalla vaatetuksella.

ILMOITTAUDU demoon lähettämällä viesti numeroon 040 7655723, niin saat tarkan paikan tietoosi. 30 ensimmäisenä ilmoittautunutta mahtuu mukaan.
Seuraamme koronavirustilannetta ja noudatamme siihen liittyen yleisiä turvallisuusohjeita.

Fasilitointi ja konsepti: Elsa Heikkilä ja Laura Lehtinen

Esiintyjät: Riina Hannuksela, Elsa Heikkilä, Soili Huhtakallio, Minna Karttunen, Heli Keskikallio, Laura Lehtinen, Aliina Lindroos, Pinja Poropudas, Anni Puuperä, Lotta Suomi ja Katriina Tavi.

Työryhmässä lisäksi mukana: Virpi Juntti, Virva Talonen ja Ilkka Tolonen

Kuvat: Soili Huhtakallio

Hankkeen tukijat: Koneen säätiö, Taiteen edistämiskeskus, Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Samuel Huberin säätiö
Yhteistyössä: Tanssikoulu DCA

Soili Huhtakallio

Esitykset

Map

Käpylä, tarkka esityspaikka kerrotaan ilmoittautumisen yhteydessä.

, Helsinki

21.8.2020

18:00