Lyon Opera Ballet: Forsythe I Pontvianne

Esitys

Tanssin talossa nähdään koreografien William Forsythen ja Pierre Pontviannen kolmen teoksen muodostama ilta, joka antaa tanssijoille mahdollisuuden esitellä häikäisevää virtuositeettiaan.

Tekniseltä tasoltaan maailman huippuihin kuuluva Lyon Opera Ballet on profiloitunut erityisesti nykytanssin ja -baletin esittäjänä. Ryhmä saapuu Tanssin taloon koreografi William Forsythen ja Pierre Pontviannen kolmen teoksen illalla, joka antaa tanssijoille mahdollisuuden esitellä häikäisevää virtuositeettiaan.

Forsythe on yksi 1900-luvun loppupuolen tärkeimmistä tanssitaidetta ja erityisesti balettia uudistaneista koreografeista, ja hänen teoksistaan on tullut olennainen osa balettiryhmien repertuaaria kansainvälisesti. Tanssin talolla nähdään harvoin esitetyt Forsythen myöhempää tuotantoa edustavat N.N.N.N., kvartetti neljälle miestanssijalle, ja ylistetty One Flat Thing (reproduced). Laajassa, taideinstallaation rajamailla kulkevassa teoksessa Forsythe leikkii 14 tanssijan ja 20 pöydän henkeäsalpaavilla yhdistelmillä.

Ilta täydentyy katsauksella tämän hetken kiinnostavimpaan nykytanssiin; ranskalaisen, kovassa nosteessa olevan koreografi Pierre Pontviannen tanssin ja tekstin välistä suhdetta tutkivaan BEASTS POEM -teokseen.

Huom. Erkko-salin katsomo nousee jyrkästi. Taaemmille riveille noustaan portaikkoa pitkin, katsomoon ei ole hissiä. Liikuntarajoitteisille suosittelemme ostamaan paikan ensimmäiseltä riviltä.

Esitykset ovat osa Tanssin talon kansainvälistä vierailusarjaa, joka tuo Suomeen tanssin kiinnostavimpia ryhmiä ja tekijöitä maailmalta. Sarja toteutetaan Jane ja Aatos Erkon Säätiön tuella Tanssin talon avausvuosina 2022-2023.

Duration 1 h 45 min, intermission.

LIPUNMYYNTITIEDOT

Peruslippu | 59–51 €
Alennusliput | Alle 25-vuotiaat, opiskelijat, työttömät, siviilipalvelus- ja varushenkilöt: 35–31 €. Varauduthan esittämään alennukseen oikeuttavan todistuksen.
Eläkeläiset | 53–46 €
Ammattilaislippu | STST:n sekä SVÄVin jäsenille 35–31 €. Ostorajoitus 1 lippu.
Ryhmälippu | min. 10 hlön ryhmille 50 €. Ryhmävarauksista voit olla yhteydessä: info@tanssintalo.fi

Pay What You Can | Kaikkiin Tanssin talon omiin tuotantoihin sekä Zodiakin ja TSC:n tuotantoihin on myynnissä myös pieni määrä ”Pay What You Can”-lippuja. Lyon Opera Ballet’n PWYC-liput saatavilla Kaapelitehtaan Lasipihan myyntipisteestä sekä täältä.
Lue lisää Pay What You Can -lipuista ja muista lippukäytännöistä.

Lisätietoja Tanssin talon ohjelmasivulta.

Agathe Poupeney

Esitykset

Osta lippu
Map

Tanssin talon Erkko-Sali

Kaapeliaukio 3, Helsinki

30.5.2023

19:00

31.5.2023

19:00

1.6.2023

19:00