Mamia Company: PI**U & Rapakko

Kahden teoksen ilta; soolo & monologi

Koreografi Nina Mamian henkilökohtaisiin kokemuksiin perustuva soolo vallan väärinkäytöstä henkilökohtaisessa ja ammatillisessa elämässä, niin tyttönä kuin naisenakin.

”Mamia Companyn tanssiteoksen nimi PI**U pysäyttää – ja niin pitääkin. Tämän edessä todellakin tulee pysähtyä. Tanssija Nina Mamia onnistuu sooloteoksellaan kuvaamaan koskettavasti naisiin kohdistuvaa sukupuolista häirintää, vallan väärinkäyttöä ja syrjintää ammatillisessa elämässä. Teoksen kautta katsoja kohtaa väistämättä omia kokemuksiaan elämän eri aloilta, ulkopuolisuutta, eristyneisyyttä, miellyttämisen tarvetta, häpeää, oman arvon kyseenalaistamistakin. Tunneskaala on laaja.
Erityisen herkäksi kuvauksen tekee tanssijan omakohtainen kokemuspohja, mutta uskallan väittää, että hänen kokemuksensa on naisille yhteinen. Varsinkin niiden sukupolvien naisille, jolloin asiasta vaiettiin ja naisiin sekä naiseuteen kohdistettiin omistajuutta ja ottamisen ja hallinnan oikeutta.
Kasperi Nordmanin äänisuunnittelu täydentää oivallisesti teoksen sanoman.
PI**U ei jätä kylmäksi, vaan kutsuu dialogiin omien kokemusten kanssa.
Suosittelen lämpimästi”.

– Vantaan kaupungin kulttuurijohtaja Annukka Larkio-

Koreografia: Nina Mamia

Äänisuunnittelu: Kasperi Nordman

RAPAKKO – monologi

Näyttelijä Kasperi Nordmanin henkilökohtainen monologi unelman murtumisesta ja muuttumisesta toiseksi.

Nordman oli amerikkalaisen jalkapallon pelaaja, jonka niskat murtuivat Suomen mestaruus finaalissa ja lupaava kansainvälinen ura tyssäsi siihen. Norman kuvaa monologissa miten tämä järkyttävä kokemus synnytti hänestä taiteilijan.

Käsikirjoitus: Kasperi Nordman

Ohjaus: Nina Mamia

Liput: 20/10€
Varaus: mamiacompany@gmail.com
Kesto: 1, 5 h

Mamia Company

Kasperi Nordman

Esitykset

Map

Mamia Companyn studionäyttämö

Kilterinkuja 2, 01600 Vantaa

11.11.2020

18:00

12.11.2020

18:00

13.11.2020

18:00