Manifesti: Carl Knif Company: FRIENDS OF DYMPHNA, AN OPERA ABOUT DEPRESSION

Friends of Dymphna -teos tuo oopperamaisella käsittelytavalla esiin masennuksen monet kasvot. Osittain omaelämäkerrallinen teos pyrkii paljastamaan vakavan masennuksen biologisia, emotionaalisia ja sosiaalisia vaikutuksia sekä purkamaan aiheen tabunomaista luonnetta.

DYMPHNA; katolinen pyhimys; masentuneiden ja mielisairaiden suojelija.

Persoonallinen tanssija ja nouseva koreografilupaus Carl Knif käsittelee teoksissaan syviä ja henkilökohtaisia aiheita pelottomasti, mutta runollisen herkkäviritteisesti.

Knifin Friends of Dymphna -teos tuo oopperamaisella käsittelytavalla esiin masennuksen monet kasvot. Osittain omaelämäkerrallinen teos pyrkii paljastamaan vakavan masennuksen biologisia, emotionaalisia ja sosiaalisia vaikutuksia sekä purkamaan aiheen tabunomaista luonnetta.

Teoksen esityskielenä on englanti.

Carl Knif perusti oman Carl Knif Companyn vuonna 2012 toimittuaan vuosikymmenen vapaana tanssijana ja koreografina. Knif on tanssinut mm. Alpo Aaltokosken, Jyrki Karttusen, Jenni Kivelän ja Tero Saarisen teoksissa.

“Minulle tanssi on matka itseeni samalla kun se on keino päästä lähemmäksi toisia. Uskon, että liikkeen kautta pääsemme kosketukseen minuuden moninaisen olemuksen kanssa. Tanssiessamme emme ole kosketuksessa pelkästään fyysiseen minään vaan myös tietoiseen ja alitajuiseen minäämme. Tanssi kautta voimme pohtia ihmisenä olemista, elämistä ja sitä kautta elämää itseään.” Carl Knif

Tekijät

Koreografia Carl Knif | Tanssi Carl Knif, Jonna Aaltonen, Terhi Vaimala/Satu Halttunen | Tekstit Carl Knif, Jonna Aaltonen, Terhi Vaimala | Valosuunnittelu Jukka Huitila | Äänisuunnittelu Aake Otsala | Pukusuunnittelu Karoliina Koiso-Kanttila | Valokuvat Yoshi Omori | Tuotanto Carl Knif Company & JoJo – Oulun Tanssin Keskus | Kesto 40-50 min | Ensi-ilta 26.3.2015

Teoksen vierailun Manifestissa on tuottanut Aurinkobaletti yhteistyössä JoJo – Oulun tanssin keskuksen kanssa osana ”Tanssikortti”-vierailuvaihtoa.

Liput Manifestin esityksiin:
25/23/15 €, 4 esityksen paketti 85/78/51 €

Verkkoliput palvelumaksutta: liput.aurinkobaletti.fi
huom. Esityspaketit vain Aurinkobaletista
p. (02) 284 0100, info@aurinkobaletti.fi

Teos Manifestin sivuilla

Manifesti Facebookissa

Yoshi Omori

Esitykset

Osta lippu
Map

Manilla-teatteri

Manilla, Itäinen rantakatu 64, Turku

9.9.2017

19:00