Manifesti | Gruppen Fyra: PITKÄT PIUHAT

PITKÄT PIUHAT on näyttämöllinen solidaarisuuden osoitus kaikille tekniikan vastuuhenkilöille. Se on tanssiteos roudareista, piuhoista, kaapeleista, johdoista, toimimattomista vempeleistä, sähköstä ja ennen kaikkea yhteistyön voimasta.

PITKÄT PIUHAT on näyttämöllinen solidaarisuuden osoitus kaikille tekniikan vastuuhenkilöille. Se on tanssiteos roudareista, piuhoista, kaapeleista, johdoista, toimimattomista vempeleistä, sähköstä ja ennen kaikkea yhteistyön voimasta.

Kaikesta piti tulla helpompaa, mutta kuka ehtii perehtyä kaikkiin käyttöohjeisiin…

”Pitkät piuhat -roudariparodia vetää vertoja rockmaailmaa irvailleelle

Spinal Tapille.”- Helsingin Sanomat 10.2.17

On olemassa tietty ihmistyyppi, joka osaa lähestyä laitteita oikein. He ovat niitä, jotka tulevat seisomaan koneesi viereen ja kun alat kertoa ongelmaa, se on jo korjaantunut. On myös koulukunta, joka painaa kaikki napit pohjaan ja samaan aikaan kiroilee kovaäänisesti.

Helsinkiläisen tanssiryhmä Gruppen Fyran uusin tanssiteos sai ensi-iltansa helmikuussa 2017 Kaapelitehtaalla. Teoksen koreografina toimii tanssija-koreografi Antti Lahti, äänisuunnittelusta ja musisoinnista vastaa Tomi Kosonen, joka tunnetaan mm. kulttimainetta nauttivan syntetisaattoriorkesteri Aavikon riveistä.

Antti Lahti on kuopiolainen 1979 syntynyt tanssija-koreografi. Viimeisen 15 vuoden aikana hän on työskennellyt esiintyjänä useiden eri koreografien ja ohjaajien teoksissa, työskennellyt koreografina itsenäisissä tanssiproduktioissa, näytelmissä ja musikaaleissa, sekä opettanut alan ammattilaisia ja harrastajia. Tällä hetkellä Lahti toimii myös Jyväskylässä järjestettävän Tanssin Aika –festivaalin taiteellisena johtajana.

Gruppen Fyra on vuonna 1998 perustettu nykytanssiryhmä, joka on perustamisestaan lähtien leikitellyt pop kulttuurin, nykytanssin, kaupallisuuden huumorin ja tanssiteatterin rajapinnoilla. Ryhmä tuottaa vuosittain 1-4 kantaesitystä. Omien produktioiden lisäksi ryhmä tekee räätälöityjä tilauskoreografioita erilaisiin tilaisuuksiin ja kiertää repertuaariohjelmistollaan kotimaassa ja ulkomailla.

PITKÄT PIUHAT

Koreografia ja ohjaus: Antti Lahti

Esiintyjät:  Virpi Juntti, Pia Liski, Tommi Haapaniemi, Kaisu Hölttä/Jenni Nikolajeff, Jukka Tarvainen, Tomi Kosonen, Valo Virtanen

Äänisuunnittelu ja musiikin sävellys: Tomi Kosonen

Ääni nauhalta: Peter Kanerva

Valosuunnittelu: Valo Virtanen

Dramaturgia ja käsikirjoitus: työryhmä

Manifesti / Pitkät piuhat

Esitykset

Osta lippu
Map

Aurinkobaletti, Manilla

Itäinen Rantakatu 64, Turku

8.9.2018

15:00

8.9.2018

19:00