Manifesti: Riku Lehtopolku & Eero Auvinen: KÄTKÖ | Maria Nurmela: LÄHEMPÄNÄ VILLIÄ SYDÄNTÄ

Nykytanssi

Kahden teoksen ilta

KAHDEN TEOKSEN ILTA:

MARIA NURMELA
LÄHEMPÄNÄ VILLIÄ SYDÄNTÄ
Viime vuonna Manifestissa ensi-iltansa saanut Maria Nurmelan sooloteos piirtää muotokuvan naisesta todellisuuden ja fiktion rajamailla.

Teos ammentaa inspiraationsa naistaiteilijoiden tarinoista ja avaa teemoja näkymättömyydestä, toiseudesta, murroksesta ja itsensä uudelleenlöytämisestä.

Teos pohtii, mitä ylipäätään on taiteilijuus ja kumartaa niille taiteellisille naisille, jotka avaavat ja sulkevat elämänsä ympyröitä yhä uudelleen jättäen jälkeensä voimakkaita kuvia, mutta myös kysymyksen oliko heitä todella olemassa.

Turkulainen freelance-tanssija Maria Nurmela on valmistunut tanssijaksi saksalaisesta Essenin Folkwang-Hochschule für Darstellende Künste und Musik –korkeakoulusta. Nurmela on työskennellyt tanssijana pitkään Tero Saarinen Companyssa, minkä lisäksi hän on ollut vierailijatanssijana mm. Aurinkobaletin teoksissa.

TEKIJÄT
Koreografia, konsepti Maria Nurmela | Valosuunnittelu Kalle Ropponen | Äänisuunnittelu Jaakko Vastapuu | Taiteellinen mentorointi Liisa Pentti | Ensi-ilta 16.9.2016, Tehdasfestivaali Manifesti

RIKU LEHTOPOLKU & EERO AUVINEN
KÄTKÖ
Paljonko muistoissani on totta? Paljonko kokemusmaailmastani on avoinna muille; mikä taas kuuluu vain minulle?

Kätkö on piilotettujen tunteiden ja toiveiden leikkipaikka törmäyksessä ulkoisen todellisuuden kanssa.

Tanssija-koreografi Riku Lehtopolku on tanssinut vuodesta 2001 lähtien Pori Dance Companyn riveissä mm. Jorma Uotisen, Tero Saarisen, Marjo Kuuselan, Tommi Kitin ja Jarkko Mandelinin teoksissa sekä ollut mukana ryhmän kiertueilla eri puolella Eurooppaa, Aasiaa ja Afrikkaa. Tällä hetkellä hän toimii ryhmän taiteellisena johtajana yhdessä Mikko Lampisen kanssa

Vierailijana Lehtopolku on nähty mm. Suomen Kansallisbaletin, Skånes Dansteaterin, Iceland Dance Companyn sekä Susanna Leinonen Companyn tuotannoissa. Vuodesta 2006 Lehtopolku on toiminut Jorma Uotisen taiteellisena assistenttina ja tämän teosten harjoittajana.

Eero Auvinen on keväällä 2017 Taideyliopiston teatterikorkeakoulusta maisteriksi valmistunut äänisuunnittelija.

TEKIJÄT
Koreografia Riku Lehtopolku | Äänisuunnittelu Eero Auvinen | Valosuunnittelu Luca Sirviö | Musiikki Eero Auvinen, Frédéric Chopin | Esiintyjät Riku Lehtopolku, Eero Auvinen | Ensi-ilta 25.2.2017

Liput Manifestin esityksiin:
25/23/15 €, 4 esityksen paketti 85/78/51 €

Verkkoliput palvelumaksutta: liput.aurinkobaletti.fi
huom. Esityspaketit vain Aurinkobaletista
p. (02) 284 0100, info@aurinkobaletti.fi

Teokset Manifestin sivuilla

Manifesti Facebookissa

Eero Auvinen

Esitykset

Osta lippu
Map

Manilla-teatteri

Manilla, Itäinen rantakatu 64, Turku

16.9.2017

19:00