Marc Philipp Gabriel: AJIMA

Nykytanssi

Koreografi-ohjaaja Marc Philipp Gabrielin, tanssija Maija Karhusen ja visualisti Friederike Meesen yhteisteos vierailee Zodiakissa.

Missä oikein olemme? Ennustajan puheilla? Elävässä installaatiossa? Vinksahtaneessa piirretyssä vai kehonhuoltotunnilla?

Koreografi Marc Philipp Gabrielin teoksessa yleisö kohtaa hahmon nimeltä Ajima. Ajima on todellinen ja feikki, yksityinen ja julkinen, arkinen ja teatraalinen. Hän paljastaa ja peittää asioita itsestään, suostuu kliseisiin, kunnes hajottaa ne palasiksi; huijaa ja puhuu totta, asettuu katsottavaksi, mutta katsoo myös takaisin.

Esityksen aikana auktoriteetin, komedian, vallan ja tuntemattoman väliset suhteet ovat jatkuvassa muutostilassa, samaan aikaan intiimisti ja mahtailevasti. AJIMA kyseenalaistaa väsymättä rutiininomaisen halumme tehdä pysyviä oletuksia toisistamme ja itsestämme.

AJIMAn on ohjannut ja sen koreografian, tila- ja valosuunnittelun on tehnyt berliiniläinen koreografi Marc Philipp Gabriel. Lavalla nähdään tanssija-esiintyjä Maija Karhunen.

Teos syntyi Berliinissä syksyllä 2013 Karhusen ja Gabrielin opiskellessa HZT Hochschulübergreifendes Zentrum Tanz Berlinissä. Teoksen työryhmään kuuluu lisäksi lavastaja-visualisti Friederike Meese, joka on valmistunut lavastustaiteen kandidaatiksi Universität der Künstesta Berliinistä.

AJIMA on nähty valmistumisensa jälkeen Kyproksella, Iso-Britanniassa, Norjassa ja Sveitsissä.

www.zodiak.fi

Friederike Meese

Esitykset

Osta lippu
Map

Zodiak Stage

Tallberginkatu 1, Kaapelitehdas, Helsinki

17.1.2018

19:00

Ensi-ilta

19.1.2018

12:00

20.1.2018

19:00

21.1.2018

15:00

23.1.2018

19:00