Maria Nurmela ja Renae Shadler: Susurrus

Nykytanssi

Tanssitaiteilijat Maria Nurmela ja Renae Shadler avaavat uuden yksilön suhdetta luontoon ja elinympäristöön tarkastelevan Susurrus-teoksensa prosessia ulkotilassa Turussa 11.8.2018 nähtävässä presentaatiossa.

Susurrus on tanssitaiteilijoiden Maria Nurmelan ja Renae Shadlerin yhdessä muusikko Samuel Hertzin sekä valosuunnittelija Kalle Ropposen kanssa toteuttama tilasidonnainen teos, joka käsittelee yksilön suhdetta luontoon ja elinympäristöön. Keskustelua esittävän taiteen ympäristövastuullisuudesta ja ihmisen luontosuhteesta avaava Susurrus syntyy työryhmän yhteistoiminnallisessa, somaattisessa ja taiteidenvälisessä prosessissa. Prosessin kautta muotoutuu liikkeen, tekstin, äänen ja tilallisuuden kudelma, joka johdattaa yleisön unenomaiselle, henkilökohtaiselle ja keholliselle matkalle pohtimaan omaa luontosuhdettaan ja paikkaansa ympäristössä sekä tapoja jakaa ympäristö muiden eliöiden ja elottoman kanssa.

Taiteilijat työstävät uutta Susurrus-teostaan Ehkä-tuotannon residenssissä nykytaidetila Kutomolla heinäkuussa ja elokuussa. Elokuisen residenssijaksonsa päätteeksi työryhmä järjestää yleisölle avoimen presentaation ja taiteilijatapaamisen.

Konsepti, koreografia ja esitys: Maria Nurmela ja Renae Shadler
Äänisuunnittelu: Samuel Hertz
Valo- ja tilasuunnittelu: Kalle Ropponen
Tuotanto: työryhmä
Residenssit: betOnest, Dansomètre, Ehkä-tuotanto/Kutomo, HELLERAU – Europäisches Zentrum der Künste Dresden ja Routa Company/Generaattori
Tukijat: Suomen Kulttuurirahasto, Taiteen edistämiskeskus ja Tanssitiimi

Presentaatio ja taiteilijatapaaminen: la 11.8.2018 klo 20
Vapaa pääsy!

Tapahtuma toteutuu ulkotilassa Turussa. Tarkempi paikka varmistuu myöhemmin.

Lisäksi edeltävänä päivänä perjantaina 10.8.2018 klo 13 Susurrus-työryhmän järjestämä Aerocene Explorer -lennätys. Lisätietoa tapahtumasta täällä.

Ehkä-tuotanto

Maria Nurmela

Renae Shadler

Sharon Pazner

Esitykset

Map

Ulkotila

, Turku

11.8.2018

20:00