Marjo Kuusela: Pelurit & Iles-Soini-Perkola: Etydejä Erinomaisuudesta

Kiitetyn vastaanoton saaneet tanssia ja elävää musiikkia yhdistävät teokset vihdoin Helsingissä. 
 Koreografi Marjo Kuusela loi vuonna 2021 uuden version 1991 ensi-iltansa saaneesta teoksesta Pelurit. Teoksessa lavan täyttää joukko suomen eturivin tanssitaiteilijoita yhdessä kitaristi-äänisuunnittelija Antti Puumalaisen kanssa. Iltapäivän toisessa teoksesta Etydejä Erinomaisuudesta tanssitaiteilija Katri Soini heittäytyy äänen ja liikkeen pauloihin yhdessä säveltäjä-gambisti Mikko Perkolan kanssa. Teoksen on ohjannut koreografi Reetta-Kaisa Iles.Pelurit


Pelurit-tanssiteos syntyi ensimmäisen kerran vuonna 1991. Silloin pelaaminen oli vielä vain lasten ja harvojen huvia. Sen jälkeen ovat maailmassamme levinneet tv-viihteen livepelit ja koko digitaalinen pelimaailma. Nyt, kun teimme teoksen nimen alle uuden teoksen, kiusaamisen teema nousi vahvaksi esityksen määrittäjäksi. Vanhoista pelureista on nimen lisäksi kuitenkin jäljellä niin teoksen alku kuin loppukin. Antti Puumalainen loi tanssille maailman musiikillaan ja siitä kasvoi uusi teos uusien, ihanien tanssijoiden kautta. Ja kun valosuunnitteluun saatiin mukaan Janne Teivainen, tuntui, että asiat olivat mallillaan.

Ohjaus: Marjo Kuusela
Koreografia: Marjo Kuusela ja työryhmä
Tanssijat: Unna Kitti, Justus Pienmunne, Riikka Puumalainen, Jussi Suomalainen, Aino Voutiainen
Musiikki: Antti Puumalainen
Valosuunnittelu: Janne Teivainen
Tilausteos: Täydenkuun tanssit -festivaali 2021, osatuotanto.

Etydejä Erinomaisuudesta

Etydejä Erinomaisuudesta on muusikon ja tanssijan, instrumentin ja ihmisäänen, hienoviritteinen dialogi. Esityksessä käsitellään odotusten ja todellisuuden välistä ristiriitaa, häiritään tietämiseen perustuvaa ja houkutellaan esiin keskeneräisyyden kauneutta. Hetkessä arvokkaana pidetty näyttäytyy arvottomana, hienostunut kääntyy brutaaliksi, sivistys paljastuu moukkamaisuudeksi, pieteetillä varjelemamme kuori pettää ja alta paljastuu jotain inhimillisempää.

Ohjaus: Reetta-Kaisa Iles
Esiintyjät: Katri Soini (liike/ääni), Mikko Perkola (musiikki/ääni)
Valosuunnittelu: Janne Teivainen
Pukusuunnittelu: Karoliina Koiso-Kanttila
Kuvat ja graafinen suunnittelu: Uupi Tirronen
Tuottaja: Anne Peippo / Etydit-työryhmä
Ensi-ilta: Täydenkuun tanssit -festivaali 20.7.2021

aleksanterinteatteri.fi

Uupi Tirronen

Esitykset

Osta lippu
Map

Aleksanterin teatteri

Bulevardi 23-27, Helsinki

19.12.2021

16:00