Miettinen & Batista: Night of the Psyche | Väkivä-kollektiivi: Me in nature = Nature in me

Esitys

Kahden tanssiteoksen yhteisnäytöksessä nähdään Rita Miettisen ja Gil Batistan teos Night of the Psyche ja Väkivä kollektiivin teos Me in nature=Nature in me.

‘Night of the psyche’ on tanssiteos valon ja varjon yhdenvertaisuudesta. Teos sukeltaa sisäisen maailman illuusioon kahtiajakoisuudesta kahden tanssijan kautta, jota muusikon kanssa yhteistyössä sävelletty musiikki johdattaa. Teoksessa kuvataan kuinka pelko haastaa kohtaamaan sisäisen varjosi. Kamppailusta huolimatta varjon kohtaaminen on väistämätöntä kasvullemme.

Koreografia Rita Miettinen, tanssijat Rita Miettinen ja Gil Batista, ja musiikki Tristan Lesquins.

*

Me in nature = Nature in me tutkii sisäistä maailmaamme eli luontoamme, joka yhdistyy ulkoiseen luontoon. Teos on saanut inspiraatiota ihmisen kaipuusta luontoon, jota kohti olemme lähteneet vaeltamaan suurina massoina jouduttuamme sulkeutumaan seinien sisäpuolelle. Väkivä Collectiven muuttuva väki tutkii liikkeen, äänen, valon ja kuvan avulla suhdetta sisäiseen ja ulkoiseen luontoon. Pohdimme teoksessa, mikä on saanut meidät etääntymään omasta totuudestamme, suhteestamme luontoon. Kollektiivin tavoitteena on pysäyttää katselijansa hetkeksi itsensä äärelle ja tuoda yleisö osaksi yhteistä matkaa sisäiseen luontoon.

Tämän teoksen väessä mukana ovat tanssitaiteilijat Johanna Hurme ja Pihla Jaala, valo- ja äänitaiteilija Santtu Käkönen, video- ja valokuvataiteilija Kaino (Katariina Nikkilä), sekä ohjaaja/koreografi Rita Miettinen.

Teoksen yhteyteen rakennetaan Syano-valokuvanäyttely, missä yleisö pääsee kokemaan teoksen tekoprosessin yhdessä kollektiivin jäsenten kanssa. Näyttely esillä Villa Ranassa 23.11.-6.12.2022.

Lue lisää Villa Ranan tapahtumista

Katariina Nikkilä

Esitykset

Osta lippu
Map

Villa Rana

Seminaarinkatu 13, 40100, Jyväskylä

4.12.2022

20:00

Ensi-ilta

5.12.2022

17:00

5.12.2022

21:00

6.12.2022

15:00