Mikko Niemistö: Birthday

Nykytanssi

Mikko Niemistön purettu soolo, jossa erilaiset käyttöesineet, luonnonmateriaalit ja kehomuistot asetetaan vuorovaikutteiseen suhteeseen.

Purettu soolo.
Se syntyy kun yksi kiinnittyy koiran remmiin, joka soittaa kitaraa ja kitara soittaa yhtä.
Se syntyy kun yksi hengittää lampun ”on” ja lamppu hengittää yhden ”off”.

Birthday on tila, jossa erilaiset käyttöesineet, luonnonmateriaalit ja kehomuistot asetetaan vuorovaikutteiseen suhteeseen. Esitys liikkuu tietoisen ja tiedostamattoman, orgaanisen ja synteettisen, rytmiikan ja melun rajamailla, Se on joukko asioita, joiden läpi vaikutteet, muistot ja energiat virtaavat. Se on epäsymmetrinen kokoonpano jonka sisällä yhteydet särisevät, purkautuvat ja ovat jatkuvassa liikkeessä. Birthdayssa koreografian annetaan olla häilyvä, passiivinen, laiska ja kohiseva, mikäli se niin haluaa.

Mikko Niemistö on helsinkiläinen esitystaiteilija ja koreografi. Hän tutkii ihmiskehoa samaan aikaan syntyvänä ja kuolevana, epästabiilina, hajoavana sekä tilaan ja esineisiin levittäytyvänä. Toimijuuden alkuperä ja häilyvyys, ihmisen ja tilan muodostama ruumis muutoksineen sekä kehon ja erilaisten materiaalien välinen yhteys ovat hänen taiteellisessa työskentelyssään keskeisiä. Hän on kiinnostunut kohinasta, joka voi edustaa yhteyksien häilymistä, toimijoiden ja objektien rajoitusten paljastumista, kommunikaation vaikeutta sekä marginaaliin jätettyä.

Työryhmä:
Konsepti, koreografia ja esiintyjyys: Mikko Niemistö
Visuaalisuus: Anastasia Artemeva
Äänet: Mikko Niemistö ja Johannes Vartola
Mentori: Maija Hirvanen

Kotisivu

Facebook-tapahtuma

Esitykset

Osta lippu
Map

Mad House Helsinki

Kaasutehtaankatu 1, Helsinki

22.2.2017

19

Ensi-ilta

23.2.2017

19

24.2.2017

19