Milla Koistinen: On a Clear Day

On a Clear Day on Milla Koistisen ohjaaman teossarjan viimeinen osa. Koreografia hyödyntää lähtökohtanaan amerikkalaisen kuvataiteilija Agnes Martinin teoksia.

ON A CLEAR DAY

 

Konsepti, koreografia ja esitys: Milla Koistinen

Musiikki: Paul Valikoski

Valosuunnittelu: Ladislav Zajac

Puvustus: Lee Méir

Tuottaja: Jana Lüthje

 

On a Clear Day on Milla Koistisen ohjaaman teossarjan viimeinen osa. Koreografia hyödyntää lähtökohtanaan amerikkalaisen kuvataiteilija Agnes Martinin teoksia. Martin noudatti maalauksissaan yli viiden vuosikymmenen ajan hypnoottista, musikaalista ja jopa pakonomaista toistoa. Hän keskittyi maalauksissaan lähes yksinomaan viivoihin, ruudukoihin ja monivivahteisiin värikenttiin, jotka tuntuvat jatkuvan loputtomiin aina maalauskankaan ulkopuolelle. Martin puhui usein töidensä yhteydessä ilon, kauneuden ja viattomuuden kokemisesta; “I would like [my pictures] to represent beauty, innocence and happiness,” hän sanoi. “I would like them all to represent that. Exaltation.”

On a Clear Day hyödyntää Martinin maalauksien tyyliä liikkeen, äänisuunnittelun ja valosuunnittelun lähtökohtana. Teoksen muoto seuraa Martinin maalausten hypnoottista äärettömyyden tuntua; liike jatkuu loputtomasti erilaisia dynamiikkoja, rytmiä sekä yksityiskohtia varioiden.

Teos on työstetty yhdessä kuvataiteilija Ladislav Zajacin ja säveltäjä Paul Valikosken kanssa, ja esitys muokkautuu jokaisessa esityspaikassa aina kyseiseen tilaan sopivaksi.

 

Tuotanto: Milla Koistinen

Osatuotanto: Barker-teatteri

Tuki: Senatsverwaltung für Kultur und Europa, Berlin

Residenssituki: Barker-teatteri, Bora Bora Aarhus

Vuonna 2017 Milla Koistinen työskenteli Taiteen edistämiskeskuksen puolivuotisella taiteilija-apurahalla.

Milla Koistinen

Uferstudios

Ladislav Zajac

Esitykset

Osta lippu
Map

Uferstudios

Uferstraße 8, Berlin, Germany

18.10.2018

19:00

19.10.2018

19:00

20.10.2018

19:00

21.10.2018

19:00