Milla Koistinen: One Next To Me

One Next To Me on kansainvälisesti tunnetun Milla Koistisen tanssiteos, joka käsittelee hellyyden ja väkivallan välistä suhdetta ja ihmiskehon reagointia näihin eri tuntemuksiin.

One Next To Me on Tanssiteatterin Minimin ensimmäinen kansainvälinen tanssiyhteistuotanto.
Konseptin ja koreografian on luonut kansainvälistä nousujohteista uraa Berliinissä tekevä, entinen kuopiolaistanssija, Milla Koistinen. Kuopion lisäksi esitys nähdään samana keväänä Riihimäellä, Turussa, Jyväskylässä, Salzburgissa ja Berliinissä.

Teos on rakennettu neljän tanssijan ydinryhmälle ja viidelle vaihtuvalle ammattilaisesiintyjälle sekä ryhmälle paikallisia ei-ammattilaisia. Tanssiteos käsittelee hellyyden ja väkivallan välistä suhdetta, niiden fyysistä ilmentymistä ihmiskehossa ja sitä kuinka ne välittyvät ihmiskehosta toiseen erilaisissa tilanteissa. Teos pohtii valintaa kahden vastakkaisen tilan välillä ja mikä ohjaa meitä tekemään näitä valintoja. Keskiössä ovat kehon reaktiot; kuinka hellyys ilmenee liikkeissä, mitä kehossa tapahtuu sen kohdatessa väkivaltaa? Teos tutkii fyysisen käytöksen leviämistä ihmisjoukoissa, kuinka tarttuvaa ihmisten käytös ja fyysinen olemisen tapa voi olla, ja mitä meissä tapahtuu fyysisellä tasolla, kun olemme vuorovaikutuksessa muiden kanssa.

Teos pureutuu polarisoitumiseen ja tutkii sitä fyysisyyden kautta. Tanssiteos luottaa taiteen kykyyn muokata ajatteluamme ja synnyttää toivoa ristiriitaistenkin teemojen keskellä tehden katsomiskokemuksesta ainutlaatuisen.

“People are mostly layers of violence and tenderness wrapped like bulbs, and it is difficult to say what makes them onions or hyacinths.”
– Eudora Welty

TEOSTIEDOT 
Konsepti ja koreografia: Milla Koistinen
Esiintyjät: Nathalie Baert , Fanny Didelot, Noomi Forslund / Virva Torkko, Elina Häyrynen, Terhi Kuokkanen, Àngel Duran Muntada , Olli-Matti Oinonen, Elton Petri , Riikka Puumalainen ja 6-10 kuopiolaista, eri-ikäistä avustajaa
Musiikki: Paul Valikoski
Lavastus ja valosuunnittelu: Ladislav Zajac
Dramaturgia: Synne Behrndt Puvustus: Lee Méir, Judith Förster
Tuottajat: Jana Lüthje (M.i.C.A. – Movement in Contemporary Art), Milla Koistinen
Tuotanto: Tanssiteatteri Minimi, 4.15 Performance Platform (Salzburg), Off /Balance ( Jyväskylä)
Rahoitus: Hauptstadtkulturfonds, Koneen Säätiö, STADT:SALZBURG Magistrat, Kultur, Bildung und Wissen Land Salzburg, Abteilung Kultur, Bildung und Gesellschaft, Jenny ja Antti Wihurin rahasto

ESITYSTIEDOT
Liput: 21,50 € (aikuinen) / 18,00 € (eläkeläinen) / 12,00 € (opiskelija, työtön, TEME) HUOM! Hintoihin lisätään palvelumaksu.
Kesto: n. 1 h

Lisätietoa Tanssiteatteri Minimin nettisivuilta

Lisätietoa Kuopion kaupunginteatterin nettisivuilta

Ladislav Zajac

Esitykset

Osta lippu
Map

Kuopion Kaupunginteatterin Maria-näyttämö

Niiralankatu 2, Kuopio

10.5.2019

19:15

11.5.2019

13:15