Milla Virtanen ja Jaakko Toivonen: Blackpool

Blackpool vie yleisön matkalle kilpatanssin kovaan maailmaan ja paljastaa glamourin takaa löytyvän karun arjen. Draamaa ja mustaa huumoria sisältävä esitys on sydämellä tehty intiimi ja elämänkerrallinen teatterikokemus.

Teos löyhkää rusketusaineelle ja raastaa kuin teräksinen tanssikenkäharja. Kaikki jo arpeutuneet vanhat haavat avataan uudestaan itselle irvaillen ja sensuroimatta!

Nykytanssikoreografit Milla Virtanen ja Jaakko Toivonen ovat molemmat entisiä kilpatanssin Suomen mestareita. Nuoruuden kilpatanssikokemukset ja niiden kautta varsin tutuksi tullut Englannin Blackpoolissa jo vuodesta 1920 lähtien järjestetyn maailman suurimman ja vanhimman vuosittaisen kilpatanssitapahtuman, Blackpool Dance Festivalin, yhteydessä järjestettävä British Open Championships toimivat teoksen inspiraationa.

Blackpool sai Suomen ensi-iltansa vuonna 2016 Kuopiossa Paikallisliike–festivaalilla ja on kiertänyt jo yli neljä vuotta intensiivisesti pitkin Eurooppaa.

Blackpoolista kirjoitettua:

“Hittiä pukkaa. Se on saletti. Blackpool vetoaa avoimuudellaan: ihanaa sarkasmia ja suurta aistillista rakkautta tanssiin”
– Eeva Kauppinen / Sanomalehti Kaleva

“Blackpool on älykäs, terävä ja hauska kritiikki lajin kääntöpuolista. Eleganssi ja sinnikäs hymy ovat kaukana, kun Blackpoolin altaasta kömmitään ylös.“
– Sini Herranen / Keskisuomalainen

“Despite the ravages of a discipline hellbent on perfection, Blackpool has the grace to dance out an affectionate – if discomfiting – memoir”
– Ben Miller / The Brighton Source

Teostiedot

Koreografia, tanssi, visuaalinen ilme: Milla Virtanen ja Jaakko Toivonen
Editoija: Sanna Silvennoinen
Äänisuunnittelu: Jaakko Toivonen
Valokuvaus: Leevi Lehtinen

Esitystiedot

Liput: 24,00 € (aikuinen) / 20,00 € (eläkeläinen) / 14,00 € (opiskelija, työtön, TEME)
Huom! Hinnat sisältävät teatterin palvelumaksun + narikan
Kesto: 55 min
Esityskieli: Englanti
Tiedustelut: minimi@minimi.fi | 044 066 7338

Lisätietoa Tanssiteatteri Minimin nettisivuilta

Leevi Lehtinen

Esitykset

Osta lippu
Map

Kuopion kaupunginteatterin Maria-näyttämö

Niiralankatu 2, Kuopio

19.3.2020

19:15