Minimin Kulttuurikeitto: Sisaret

Nykytanssi

Minimin syksyn ensimmäisessä Kulttuurikeitossa vieraileva Sisaret jatkaa Alpo Aaltokosken liikkeellistä tutkimusmatkaa teemanaan yhdessä kulkeminen.

Minimin Kulttuurikeitot jatkuvat syksyllä teatterin yläaulassa. Kulttuurikeitto on tunnin mittainen lounastapahtuma, jossa keittolounaan lisäksi nautitaan myös tanssi- tai teatteriesitys. Tapahtuma alkaa aina klo 12.00. Kulttuurikeittojen lounaan valmistuksesta vastaa teatterin ravintola Kanresta Oy.

Tanssiteatteri MD:n Sisaret jatkaa Alpo Aaltokosken liikkeellistä tutkimusmatkaa teemanaan yhdessä kulkeminen. Koskettava teos kuvaa sisarten välistä yhteyttä, joka kestää vahvana läpi elämän, olivat he sitten lähekkäin tai etäällä toisistaan. Virolaisen säveltäjän Arvo Pärtin pianokonsertto Für Alina on vuoropuhelussa tanssin kanssa, luoden Elina Jakowlevan ja Mari Rosendahlin matkalle ajallisen ja tunteikkaan kehyksen. Sisaret on Aaltokosken trilogian viimeinen osa; ensimmäinen osa Together valmistui 2010 ja toinen osa Veljet 2017.

Alpo Aaltokoski on henkilökohtaisen, kiistattoman korkeatasoisen taiteellisen uransa rinnalla toiminut laaja-alaisesti ja monipuolisesti taiteenalansa parissa mm. koreografian professorina, pedagogina Suomessa ja ulkomailla sekä kulttuuri- ja taidepoliittisena vaikuttajana. Aaltokoski on pitkän ja kunnianhimoisen tanssitaiteilijauransa aikana luonut yli 50 koreografiaa. Aaltokoski on yksi tanssitaiteen valtionpalkinnolla palkitun Nomadi-tuotannon perustajajäsenistä. Hänelle on myös myönnetty Pro Finlandia –mitali vuonna 2013.

TEOSTIEDOT

Koreografia: Alpo Aaltokoski
Tanssi: Elina Jakowleva ja Mari Rosendahl
Valosuunnittelu: Sari Mayer
Pukusuunnittelu: Marja Uusitalo
Ompelija: Sarita Vepsäläinen
Musiikki: Arvo Pärt: Für Alina
Esityskuvat: Harri Hinkka
Ensi-ilta: 26.10.2018
Kesto: 1h

Lisätietoa Tanssiteatteri Minimin nettisivuilta

Harri Hinkka

Esitykset

Osta lippu
Map

Kuopion Kaupunginteatterin yläaula

Niiralankatu 2, Kuopio

20.9.2019

12:00