Mirva Mäkinen & Katja Mustonen: RAJA

Esitys

RAJA on Tanssiteatteri Minimin tuottama viidelle tanssijalle suunniteltu teos rajalla olemisesta, rajojen luomisesta ja rajojen ylittämisestä. Teoksen koreografiasta vastaavat Mirva Mäkinen ja Katja Mustonen.

Teoksessa havainnoidaan mm. niitä hetkiä, kun rajat katoavat. Teos piirtää rajan käsitettä ennen kaikkea fyysisenä kokemuksena henkilökohtaisista kokemuksista ja inspiroituu rajoista myös sosiaalisina sekä kulttuurisina ilmiöinä pohtien sitä kautta avautuvaa rajojen laajempaa symboliikkaa.

Teoksen keskiössä on fyysinen, kehojen välinen dialogi tanssijoiden välillä.
Kosketuksen eri laadut ja aikomukset hellästä rujompaan toimivat motiiveina lähestyä ihoa konkreettisena rajana itsen ja muun maailman välissä. Iho rajapintana symboloi ja sisältää useita rajoihin liitettäviä merkityksiä. Tällaisia voivat olla toisten ihmisten kohtaaminen, turva, ulkopuolisuus, yhteenkuuluvuus ja yksilön erilaiset vuorovaikutus suhteet ympäröivään maailmaan. Teoksen pohjana on kosketus ja parityöskentely. Teoksessa nähdään liikkeellisiä maisemia, joissa tasapaino ja sen menettäminen, tuki ja tuen katoaminen, refleksit ja tekijöiden jatkuvasti muuttuvat suhteet rakentavat pohjaa tanssille ja liikkeelle.

Tekijöistä

Katja Mustonen ja Mirva Mäkinen ovat työskennelleet kansainvälisellä kontakti-improvisaatio kentällä parinkymmenen vuoden ajan. Heidän osaaminen ja tanssitaidot ovat vahvasti improvisaatiossa, paritekniikoissa ja kontakti-improvisaatiossa. He työskentelevät monialaisesti sekä tanssijoina, koreografeina ja opettajina, että eräänlaisina fyysisyyden tutkijoina.

Heidän työskentelynsä keskiössä on usein kosketus ja tanssijoiden keskinäiset vuorovaikutuksen eri tavat.

Koreografia Katja Mustonen, Mirva Mäkinen
Tanssijat Pinja Grönberg, Mikko Makkonen / Miro Puranen, Katja Mustonen, Mirva Mäkinen, Jasu Parviainen
Äänisuunnittelu Olli Lautiola
Valosuunnittelu Veli-Matti Timoskainen
Valokuvat Sampo Jaakkola
Tuotanto Tanssiteatteri Minimi

Lisätietoa Minimin sivuilta

Lisätietoa Kuopion kaupunginteatterin sivuilta

Sampo Jaakkola

Esitykset

Osta lippu
Map

Kuopion kaupunginteatteri, Maria

Niiralankatu 2, Kuopio

13.4.2023

19.15

Ensi-ilta

27.4.2023

19.15

10.5.2023

19.15

11.5.2023

19.15

28.5.2023

19.15