Mirva Mäkinen & Riveria, tanssin koulutus Outokumpu: Puista Punoutuneet

Esitys

Yksin Sateessa - Joensuun nykytanssifestivaalin Puista Punoutuneet -teos ammentaa liikemateriaalin kietoutumisesta, kasvusta, lahoamisesta, juurtumisesta, huojumisesta, kurottumisesta ja supistumisesta. Tämä tanssiteos on kunnianosoitus puille ja oodi metsälle.

Tämä tanssiteos on kunnianosoitus puille ja oodi metsälle. Suomi on maailman metsäisimpiä maita: maapinta-alasta 75% on metsää. Olemme kotoisin metsästä. Metsä ei ole meistä ihmisistä erillinen paikka, jonne joskus mennään käymään. Metsä asuu meissä, olemme osa sitä. Puista Punoutuneet -teos ammentaa inspiraationsa vihreästä voimasta. Se rönsyää kasvin lailla, eikä siitä saa aina otetta. Teos kunnioittaa luonnon monimuotoisuutta ja kietoutumista kohti yhteisiä juuria. Kaikki kasvit, myös puut, pystyvät erottamaan toisistaan oman ja vieraan lajin sekä lajitoverien juuret. Puut viestivät keskenään, haistavat ja jopa kuulevat, väittää Peter Wohlleben kirjassa Puiden salattu elämä (Gummerus).

Puista Punoutuneet -teos ammentaa liikemateriaalin kietoutumisesta, kasvusta, lahoamisesta, juurtumisesta, huojumisesta, kurottumisesta ja supistumisesta. Oma ruumis on ihmisen läheisin luontosuhde. Vahvistamalla oman fyysisyyden kokemisen ja käsittelemisen mahdollisuuksia Puista Punoutuneet -teos vastaa ekokriisin aikakaudella polttavaan kysymykseen, miten voisimme ajatella uusiksi olemistamme osana maapallon ekosysteemiä. Voisimmeko jakaa fyysistä tilaa yhdessä, kietoutuen, lähellä toista, kilpailematta?

——

Koregrafia: Mirva Mäkinen
Tanssijat: Riverian tanssin koulutuksen opiskelijat: Aurora Eskelinen, Olivia Ikonen, Henna Havu, Pilvi Mäkeläinen, Kiia Pasanen, Jalo Stenroos, Eero Tahkola, Eero Teittinen, Josefiina Uuranmäki, Jesse Ojajärvi.
Valot: Christjan Uusitalo
Valokuvat: Katja Mustonen

Kesto: n. 30-40min

Yhteistyössä Riveria Outokumpu, tanssin sekä esitys- ja teatteritekniikan koulutukset.

——-

Puista Punoutuneet
Torstai 24.11. klo 17.00
Lauantai 26.11. klo 15.00
Teatteri Kiisu, Vanha Kaivos, Outokumpu

Vapaa pääsy

Katja Mustonen

Esitykset

Osta lippu
Map

Teatteri Kiisu

Tornikatu 1, Outokumpu

24.11.2022

17.00

Ensi-ilta

26.11.2022

15.00